Meseriile candidaților la alegerile parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
parlament plen
Foto: Inquam Photos

Inginerii, economiştii şi juriştii conduc în topul meseriilor pe care le au candidaţii din Capitală. Pe liste sunt şi mulţi profesori, dar şi medici.

PNL deschide lista de la Bucureşti, Camera Deputaţilor, cu profesorul şi consultantul în comunicare Adriana Săftoiu, iar pe cea de la Senat cu medicul neurochirurg Leon Dănăilă.

Pe liste mai sunt economişti, jurişti, avocaţi, arhitecţi şi ingineri. Unul dintre candidaţi este încă student. Este vorba de Ştefania Benchescu.

La PSD, lista deputaţilor este deschisă de un inginer, şeful tineretului, Gabriel Petrea. Pe listă mai sunt ingineri, economişti, jurişti, un sociolog, un specialist în comunicare şi un instructor terapeut. La Senat, lista e deschisă de Ecaterina Andronescu, profesor universitar. Mai candidează un teolog şi un artist liric.

La ALDE, ambii capi de listă sunt ingineri: Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. În rest, aceleaşi meserii - economist, jurist, teolog, specialist în ştiinţe politice, medic. La Senat, candidează şi un topograf.

PMP deschide lista la Cameră cu inginerul Valeriu Steriu și istoricul Eugen Tomac, iar la Senat pe primul loc se află fostul comandant de navă Traian Băsescu. Şi la PMP candidează doi studenţi, Daniel Dorungă şi Cristina Chivu. Alţi candidați sunt ingineri, economiști, profesori, avocați, juriști. Este deja o reţetă.

Şi la UDMR, lista de la Cameră este deschisă de un inginer. Printre candidaţi se află şi un şofer, un team-lider, un strungar şi un lăcătuş mecanic. În rest, meseriile cunoscute - inginer, economist, medic, arheolog, filolog. La Senat, primul pe listă este un jurist. Mai sunt candidaţi un preot, un lăcătuş mecanic, o dactilografă care este de fapt menajeră, un sticlar şi o casnică.

USR îşi începe lista de la Camera Deputaţilor cu Nicuşor Dan, matematician. Mai candidează economişti, jurişti, ingineri, specialişti în ştiinţe politice. La Senat, primul este un filolog, profesor universitar. Printre cei cu ocupaţii mai rar întâlnite sunt un jurnalist, un istoric şi un informatician.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri