Tăriceanu: „Îi chem să vină în ALDE pe toţi aleşii şi membrii PNL dezamăgiţi”

Data actualizării: Data publicării:
TARICEANU

Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că este rezervat în a descrie scenarii de viitor și preferă să aștepte rezultatele finale pentru a vorbi mai mult despre acest vot. ALDE ar avea 6,3 la sută din voturi. Estimarea este valabilă pe baza datelor culese până la ora 20:00. Liderul ALDE i-a chemat „în ALDE pe toţi aleşii şi membrii PNL dezamăgiţi de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului”, într-un mesaje pe o rețea de socializare.

Doresc să mulţumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, o zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democraţie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului.

Ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri şi din acest motiv aş dori să înţelegeţi că sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească şi prefer să aşteptăm numărătoarea oficială a voturilor şi rezultatele finale ale numărătorilor oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot şi despre ceea ce dorim să facem mai departe”, a declarat Călin-Popescu Tăriceanu duminică seară, după închierea votului şi prezentarea datelor exit-poll-urilor.

Daniel Constantin, co-președinte ALDE, a mulțumit tuturor românilor care au mers la vot și a spus că vor respecta promisiunile din campanie. 

Daniel Constantin şi-a rugat colegii să fie atenţi la numărarea voturilor şi redactarea proceselor verbale în fiecare secţie de vot.

„Le mulţumesc tuturor românilor care au făcut posibilă această zi a schimbării.

Datorită votului dumneavoastră avem șansa de a duce ţara într-o direcţie bună. O vom face uniţi, lăsând definitiv în urmă învrăjbirea pe care unii au semănat-o între noi.

M-am angajat să fiu, alături de colegii mei din ALDE, busola care indică drumul cel bun, garanţia că acest drum va fi urmat fără şovăială. S-a dovedit la aceste alegeri că există un singur partid liberal în România, ALDE.

Chem să se alăture coaliţiei pentru schimbare şi democraţie toate partidele care împărtășesc aceleași convingeri și valori. Îi chem să vină în ALDE pe toţi aleşii şi membrii PNL dezamăgiţi de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului.

Cetăţenii şi-au spus cuvântul. L-au rostit limpede şi răspicat. Îl chem pe Preşedintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voinţa poporului aşa cum s-a manifestat la urne şi să nu stea în calea formării unui guvern legitim, legal şi democratic.

România a fost redată românilor prin propria lor voinţă. Le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus şi pentru implicarea în această campanie”, a scris Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri