Aleşii au furat startul vacanţei parlamentare

Data publicării:
parlamentari

Patru comisii aveau programul de lucru afişat pe site-ul Camerei Deputaţilor. La comisiile pentru Industrie, Regulament şi Drepturile omului, uşile nu s-au deschis. Nimeni nu a venit la lucru, scuza găsită a fost că se studiază individual. Doar la cea care îi vizează pe românii din Diaspora, deputaţii au trecut pe la birou. Cu toate acestea, nu se ştie câţi au fost prezenţi.

Nu este în regulă să ofer informaţii cu privinţă la caracterul şedinţei şi cine a fost prezent. Au mai fost şi câţiva colegi, nu pot să vă dau numele,” spune Aurelian Mihai, deputat PNL.

Pe holurile Parlamentului, un alt ales explică de ce instituţia este atât de goală.

Păi aşa a hotărât Biroul Permanent. Şi eu am fost surprins de decizia Biroului Permanent vizavi de încheierea cu o zi înainte a sesiunii parlamentare. După cum vedeţi s-a pus în practică, de astăzi vacanţă parlamentară. Păi, gata, s-a închis activitatea,” zice Clement Negruţ, deputat neafiliat.

Găsim şi un al treilea ales pe culoarele Parlamentului. Este tot de la Comisia care vizează românii din Diaspora.

S-a terminat sesiunea, aşa prevede Constituţia, acum urmează o vacanţă parlamentară de două luni de zile şi vom începe la 1 septembrie. Din punct de vedere al programului, v-am spus, există această activitate la comisie pe raportori, acum că unii n-au venit asta e decizia dânşilor,” precizează Ovidiu Iane, deputat PSD.

Aleşii spun au ţinut cont de sfatul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Vreau să vă doresc o vacanţă plăcută. Să ne vedem cu bine la 1 septembrie. Sesiunea se încheie astăzi. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate,” a urat Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Urmează două luni de vacanţă, iar din toamnă începe campania electorală.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri