Alina Gorghiu, președinte unic PNL

Data actualizării: Data publicării:
gorghiu

Foştii democrat liberali au renunţat la ideea de a numi un copreşedinte în locul lui Vasile Blaga. Astfel că Alina Gorghiu rămâne preşedintele unic al Partidului Naţional Liberal. Au desemnat, însă, foştii democrat liberali un reprezentant care să semneze listele pentru alegerile parlamentare.

Aripa PDL din noul PNL a renunțat la un reprezentant la vârful conducerii PNL. Alina Gorghiu rămâne unicul lider al acestui partid până la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Daniel Buda, europarlamentar și președinte al PNL CLuj va fi împuternicit să semneze listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Era nevoie de două semnături, una dinspre liberalii vechi și una dinspre democrat-liberali. Rolul sau va fi de scurtă durata, până la întocmirea listelor, la mijlocul lunii octombrie.

Alina Gorghiu a declarat, înaintea luării deciziei că va susţine orice variantă pe care colegii ei o vor prezenta în Biroul Politic Naţional.

Problema alegerii unui copreşedinte al PNL a apărut miercuri când Vasile Blaga şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa de către DNA pentru trafic de influenţă, Blaga precizând totodată că nu va candida nici la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri