Banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului, motiv de dispută în Primăria Sectorului 1

Data publicării:
constructie catedrala bucuresti basilica.ro

Disputa dintre PSD şi USB în Sectorul 1 îi are ca protagonişti pe primarul Dan Tudorache şi pe fosta sa contracandidată, Clotilde Armand. Edilul ar fi vrut să dea 10 milioane de lei, din bugetul instituţiei, pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

În schimb, USB a propus ca la ședința Consiliului de joi să fie alocată o sumă de două milioane de lei pentru acest proiect, urmând ca pentru restul sumei să se organizeze o dezbatere. Propunerea USB a fost respinsă. 

„Noi considerăm este o sumă mare. Noi credem că in paralel cu acest proiect este bine să propunem un alt proiect pentru nu sănătatea spirituală, ci pentru sănătatea fizică”, a precizat Clotilde Armand. 

Patriarhia BOR și Patriarhul Daniel au cerut, oficial, fiecărei primării de Sector din Capitală suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, spune primarul Sectorului 1. În urma acestei solicitări, consilierii PSD de la Sectorul 1 și-au asumat să înainteze această propunere printr-un proiect, în şedinţa de Consiliu Local.

Este normal ca fiecare administrație să dea câte un pic și pentru spitale și pentru cultură. Poate cetățenii nu vor două milioane jumătate sau patru. Ori de la început consultăm populația, ori atribuim ceea ce solicită Patriarhia”, a precizat Dan Tudorache.

Bucureștenii din Sectorul 1 nu sunt de acord cu donația pe care vrea să o facă Primăria.  

„Părerea mea este că bisericile își pot strânge și singure din donațiile pe care le fac enoriașii să termine catedrala. Școli, grădinițe, partea asta de învățământ care este esențială”, a spus o bucureșteancă.

Aș vrea mai multă curățenie în Sectorul 1”, a adăugat un alt bucureștean. 

Proiectul despre banii alocaţi de Primăria Sectorului 1, pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, va fi discutat în următoarea şedinţă de consiliu, care va avea loc peste o lună.

Citiți și:
Tudorache: Patriarhia a cerut primăriilor de sector câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului
Clotilde Armand: USB a propus să fie alocate două milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Primarul Dan Tudorache vrea să dea bani din bugetul Sectorului 1 pentru Catedrala Neamului
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri