Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte pentru prima dată după 10 luni. Dragnea e în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat membrii Biroului Permanent Naţional al partidului pentru luni, la ora 12:00, aceasta fiind prima şedinţă a conducerii social-democrate după mai bine de 10 luni, numai că liderul PSD nu participă la această şedinţă.

170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 11:20 Liviu Dragnea, care se află în vacanță în Grecia, nu participă la ședința BPN. El l-a mandatat pe secretarul general al partidului, Marian Neacșu, să-l reprezinte și să conducă ședința la care, printre altele, ar trebui să se discute și despre filialele PSD Timiș și PSD Iași. Liderii acestor filiale (Sorin Grindeanu, respectiv Mihai Chirica) au fost excluși din partid, prin decizii ale CEx, iar acum trebuie numită o altă conducere. La ședința convocată de Dragnea, dar la care liderul PSD e absent, participă însă premierul Tudose, precum și vicepremierul Sevil Shhaideh. Rămâne de văzut câți social-democrați vor veni la ședință, în condițiile în care mulți sunt în vacanță.

Ultima reuniune a BPN al PSD a avut loc pe 7 septembrie 2016, când liderii social-democraţi au decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru validarea listei candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. 

După începerea campaniei electorale, Biroul Permanent Naţional nu s-a mai întrunit, liderii partidului fiind preocupaţi de activităţile electorale din teritoriu. Însă nici după alegerile câştigate detaşat de PSD, BPN-ul nu a mai fost convocat. 

Liviu Dragnea a convocat de mai multe ori Comitetul Executiv Naţional, forul ierarhic superior BPN-ului. Toate deciziile majore ale PSD au fost adoptate de către CExN, inclusiv demiterea guvernului Grindeanu în luna iunie şi înlocuirea sa cu guvenrului condus de Mihai Tudose.

Potrivit articolului 144 din Statutul PSD, „Biroul Permanent Naţional este structura de conducere şi decizie al partidului între şedinţele Comitetului Executiv Naţional şi se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui partidului”, iar alineatul 1 al articolului 146 stipulează că BPN „organizează şi conduce întreaga activitate curentă a partidului, potrivit hotărârilor adoptate, după caz, de către Congres şi Comitetul Executiv Naţional”.

Atât Sorin Grindeanu, cât şi Victor Ponta i-au imputat lui Liviu Dragnea că a impus un stil autoritar de conducere a partidului, inclusiv prin întreruperea seriei şedinţelor săptămânale ale Biroului Permanent Naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri