C.T. Popescu: Comportamentul lui Nicușor Dan, demn de Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl compară pe Nicușor Dan, care și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a înființat, cu Traian Băsescu și Liviu Dragnea. El spune că Nicușor Dan a avut o poziție „politicianistă” în ceea ce privește referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție.

De cine amintește domnul acesta? Cine și-a mai dat demisia? Matca e Nicolae Ceaușescu, atunci, în ultimele ore, când pleacă din Comitetul Politic Executiv: îmi dau demisia, cu gândul că toți ăia care tremurau să zică: nu tovarășe, rămâneți cu noi! „Dar mai aproape de zilele noastre e dl Dragnea. Când a primit condamnarea în primă instanță și a spus: nu mai pot să fiu, din păcate, și-a dat demisia din toate funcțiile. Și-a dat-o ca să vină înapoi pe cai și mai mari. Asta face Nicușor Dan cu această ultimă declarație se înscrie într-o galerie de astfel de conducători fățarnici”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a vorbit și despre motivul pentru care, în opinia sa, Nicușor Dan refuză să ia o atitudine în privința referendumului pentru modificarea Constituției.

Nu e vorba de o ciocnire de idei, poziții ferm precizate. Nicușor Dan e pentru mortul în păpușoi, pentru scăldat alba-neagra, vrea să scoată capital politic. Iarăși, cu cine seamănă? Cu dl Băsescu. A început să se raporteze la iluștrii săi seniori în politică”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Poziția lui Nicușor Dan e politicianistă. El, care s-a afirmat de-a lungul anilor ca luptător singuratic în primărie, cu un consiliu ostil și ținând viu partidul acesta, a reușit să creeze percepția că partidul nu e alcătuit din politicieni tipici și că e un partid mai special, fără o doctrină precizată, înclinat spre activismul civic. Or, comportamentul lui e demn de Dragnea, Ponta, Băsescu”, a adăugat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri