C.T.Popescu: „Dacă e așa ușor să-l înlocuiești pe dl Orban în mai puțin de 24 de ore, de ce l-ați mai pus?”

Data publicării:
ctp biblioteca

„Dl Orban nu s-a văitat, nu s-a pretins victimă, ținta unui complot politic, nu s-a încăpățânat să candideze în continuare, n-a declarat că DNA terorizează patru milioane de români, nu s-a comparat cu deținuții politici din anii 50, n-a venit cu citate de pe vremea nazismului, nimic din toate astea. Dl Orban, foarte sobru, foarte exact, a anunțat că își dă demisia, mai întâi nu va mai fi candidat din partea PNL, apoi vicepreședinte al partidului și nici vicepreședinte al Camerei Deputaților”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a amintit că alți politicieni aflați în situații asemănătoare „s-au agățat cu ghearele și cu dinții de funcții” sau „candidează în continuare, deși sunt acuzați într-o situație asemănătoare cu cea a lui Ludovic Orban.

În opinia sa, comportamentul fostului candidat al PNL „creează un precedent important, un termen de comparație pentru ce urmează, pentru că vor mai urma politicieni acuzați de corupție și poate că acei domni și doamne se vor gândi de două ori înainte să se mai victimizeze patetic și penibil”.

Cristian Tudor Popescu spune că a fost „uimit” de atitudinea copreședinților PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, care au spus că vor stabili mâine un nou candidat pentru primăria Capitalei.

„Dacă e așa ușor să-l înlocuiești pe dl Orban în mai puțin de 24 de ore, de ce l-ați mai pus? Mai ales că Ludovic Orban era și este un candidat remarcabil din punct de vedere tehnic pentru Primăria Capitalei”, a mai spus jurnalistul.

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu spune că nu a văzut până acum acțiune DNA de urmărire penală care să nu se bazeze pe nimic.

„Au fost cazuri insufcient instrumentate de procurori pe care le-au contrazis apoi judecatătorii, au fost pedepse cerute de procurori pe care le-au negat sau diminuat judecătorii, au fost cazuri discutabile, dar unul în care să se inventeze din pământ, din iarbă verde, ceva în legătură cu un politician eu încă n-am văzut”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri