C. T. Popescu: „Dragnea este făcător de fake news”

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că Liviu Dragnea este un „făcător de fake news” și că îi consideră pe mulți dintre români „niște cretini”.

Dl Dragnea e un făcător de fake news, cum se discută acum , e la modă trendul ăsta, știri fabricate, nu false, ca sunt diferite”, a spus jurnalistul la Digi24.

În timp ce știrile false sunt făcute doar pentru audiență, cele fabricate, fake news, sunt produse „după ce manipulatorul studiază câmpul tactic și identifică puncte vulnerabile, mituri, sensibilități, spaime de natură istorică și formulează știrea în acea direcție, cu un scop precis”, a explicat el.

Dl Dragnea fabrică. Merge pe aceeași idee a lui Ceaușescu cu agenturile străine și continuă să apese pe aceleași sensibilități. Există nenumărați oameni care se tem că totul e orchestrat. Uitați-vă la atitudinea acestui tip de manipulator, ce face dl Dragnea față de subiecți, îi consideră foarte jos. Când manipulezi pe cineva sau propagadizezi poți să ai o anume atitudine față de ținte, să le consideri de un anume fel de inteligență și atunci manipularea trebuie să fie pe măsură. Ai un anume respect și începi să le compui o poveste plauzibilă, cu ancoră de realitate.

Dl Dragnea îi consideră pe mulți dintre români niște cretini. Ăsta e nivelul de manipulare. Cum poți să spui năzbâtia asta cu manipularea din exterior, cum să manipulezi 600.000 de oameni din exterior? Sunt atâția oameni care oricând pot să îi râdă în nas”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, unul din scopurile acestei manipulări este să-l prezinte pe Liviu Dragnea, Guvernul Grindeanu și PSD ca pe „apărătorii românașilor împotriva invaziilor străine”.

„Dovedește limitele personajului, nu își dă seama că va cădea în ridicol. Cât o să îi mai țină idioțenia asta că totul e manipulat?”, a spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri