C.T. Popescu: În guvernul de tehnocrați nu sunt toți căzuți la pace

Data publicării:
guvern

Cristian Tudor Popescu: Toate aceste subiecte, cum ar fi darea în plată, mărirea salariilor bugetarilor, pensiile anticipate, spor de pensii pentru ziariști... A cerut cineva spor de pensii pentru jurnaliști? Nici pe vremea Clubului Român de Presă nu am ajuns să cerem așa ceva. Toate astea înseamnă un lucru: alegerile din acest an. Nu au nicio legătură nici cu finanțele, nici cu salariile, nici cu băncile... Toată lumea încearcă același lucru ca guvernul Ponta când se pregătea pentru alegeri. Dar guvernul PSD când stabilea electorata, măcar acționa unitar.

Aici, în guvernul de tehnocrați nici măcar nu sunt căzuți toți la pace, să meargă într-o direcție. De pildă, această doamnă (ministrul Muncii, Ana Costea – n.r.) a avut tăria, onoarea să își dea demisia.

Ce trebuie reținut. Acest guvern nu a avut curajul să opereze mai întâi distincțiile în aparatul bugetar, să dea afară pe cine era de dat afară, să mărească salariile, dar numai celor care merită, să stabilească criteriile de competență.

Subiectul acesta cu salariile este inventat, ca și pensiile pentru ziariști. Încearcă să creeze impresia că guvernul dă. Nu că dă. Să ai impresia că ți-a dat. Acest guvern inventează teme electorale ca să adune capital. Pentru cine? Pentru PNL, pentru domnul Iohannis? Păi ce să facă ei cu acest capital? Domnul Iohannis și PNL își dau cu levierul în genunchi, cam o dată la o săptămână. La ce le-ar mai folosi transfuziile astea proaste, pe lângă? Înțeapă greșit vena și curge pe lângă. Transfuzii de capital electoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri