C.T. Popescu: Klaus Iohannis a făcut un gest politicianist ieftin

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu captura 2

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu dezaprobă gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a se alătura protestatarilor din Piața Universității.

Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (privind grațierea și modificarea Codului Penal, n.r.). Mi se pare corectă această poziție, faptul că a cerut guvernului să renunțe la ordonanțe. Dar faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

Este remarcabil ce fac oamenii care au ieșit din proprie voință să manifesteze împotriva unor acte cum sunt acele ordonanțe care favorizează infractorii. Este un lucru democratic și frumos, înseamnă că nu a murit încă spiritul Colectiv. Dar eu nu voi fi acolo, pentru că un gazetar nu are ce căuta acolo să manifesteze. Poate, eventual, să acopere evenimentul. Dar nu are ce căuta să militeze, să strige lozinci”, a adăugat jurnalistul.

Politicienii, cu atât mai mult, nu au ce căuta la proteste, a adăugat el. „Iar domnul Iohannis, care este șeful statului, cu atât mai puțin are a se duce îmbrăcat într-o geacă roșie, ca să fie văzut – de către cine? – de către eventualii trăgători de elită. Evident că s-a îmbrăcat așa ca să fie vizibil de la mari distanțe și pe ecranul televizorului. E o chestiune de protecție. Ar fi trebuit ca SPP să nu-i dea voie să vină îmbrăcat în acest fel”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Președintele Klaus Iohannis a mers astăzi în Piața Universității, unde circa 10.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal.

Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a spus Klaus Iohannis.

„Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a adăugat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri