C. T. Popescu: Klaus Iohannis nu are motive să o respingă pe Sevil Shhaideh

Data actualizării: Data publicării:
ctp 5 mai

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că nu vede contra argumente din partea președintelui Klaus Iohannis pentru a o respinge pe Sevil Shhaideh din funcția de prim-ministru, propusă de PSD și ALDE după consultări. Liviu Dragnea a spus după anunț că el își asumă responsabilitatea politică.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu este surprins de propunerea lui Liviu Dragnea. „Chiar la Digi24 spuneam că Dragnea va conduce România în câteva zile, indiferent dacă va fi premier sau preşedinte de partid. Spuneam că va fi altă persoană delegată în funcția de premier. Nu e nicio surpriză”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a criticat-o și pe Raluca Turcan.

„Face afirmaţii că e fina lui Dragnea. Turcan ar trebui să se gândească de două ori înainte de a deschide gura în legătură cu chestiuni de familie. PD trăgea din greu pentru ca odrasla lui Băsescu, pe atunci preşedintele partidului, trebuia să ajungă europarlamentar. Și nu am auzit vreun comentariu din partea lui Turcan”, a comentat el.

„Această doamnă are nişte studii, a absolvit ASE, are studii postuniversitare, a fost ministru, s-a ocupat de fonduri europene. Are un CV onorabil. E opțiunea lui Dragnea și a PSD care au câștigat alegerile. Să vedem ce va face în funcția de premier”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă președintele Iohannis ar avea motive să respingă propunerea, Cristian Tudor Popescu a răspuns că „nu are niciunul”.

„Sevil Shhaideh nu are probleme penale. Are un CV în regulă, o biografie profesională acceptabilă. În plus, e femeie şi poartă un nume turcesc, cred. E minoritară etnică, ceea ce reprezintă atuuri calculate de Dragnea. Nu văd ce contraargument ar avea Iohannis ca să nu accepte propunerea”, a punctat jurnalistul.

Legat de zvonurile că va Sevil Shhaideh va fi un fel de premier interimar, el a spus că este „o inepție”.

„Cine s-o schimbe? PSD? Dragnea? Să depună moțiune și să cadă guvernul? Ce e inepţia asta?”, a adăugat Cristian Tudor Popeescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri