C. T. Popescu: Problema la dosarul „Belina” e că schema e prea vizibilă

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Este evidentă escrocheria în afacerea Belina, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El spune că, în urma comunicatului DNA, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar trebui să demisioneze din funcția de viceprim-ministru, respectiv ministru delegat pentru fonduri europene.

Jurnalistul spune despre ancheta DNA că „pentru orice om de bun simț este evidentă ilegalitatea, e evidentă escrocheria din acest dosar”, adăugând că, potrivit procurorilor, au fost încălcate avizele negative din partea Ministerlor Justiției și Finanțelor. „Lucru consemnat și care se știa foarte bine încă din 2013, iar schema prin care codurile de clasificare ale celor două zone au fost schimbate pentru ca după aceea să se facă transferul în beneficiul Consiliului Județean Teleorman, schema e foarte vizibilă”, a subliniat el.

„Problema e că e prea vizibilă. Un dosar atât de clar, atât de consistent cum e acesta din 2013 și până acum nu a apărut, nu s-a declanșat nicio acțiune împotriva acestor doamne. Mai mult, Sevil Shhaideh s-a aflat în poziție acum câteva luni de a deveni premier. Sevil Shhaideh e vicepremier al Guvernului, Rovana Plumb a fost ministru și în guvernarea Grindeanu, e și acum, cum a fost posibil așa ceva?. De ce au reacționat atât de târziu organele în drept având în vedere claritatea? Justiția se va pronunța dar ca jurnalist pot să constat claritatea ilegalităților din dosar”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

„Faptul că aceste acțiuni de urmărire penală împotriva celor două doamne vin a doua zi după izbucnirea scandalului în Inspecția Judiciară în legătură cu înregistrarea ilegală a unui procuror de alt procuror, implicată fiind și doamna Kovesi în respectiva înregistrare despre care se spune că ar fi comis presiuni asupra Inspecției Judiciare”, a mai spus el.

Întrebat dacă Sevil Shhaideh și Rovana Plumb ar trebui să plece din pozițiie ocupate, Cristian Tudor Popescu a răspuns că „având în vedere ce am văzut în dosar, după părerea mea ar trebui să-și dea demisia ambele doamne. Ce au semnat acolo este de nejustificat, de neapărat”.

O insulă şi un braţ al Dunării, transferate ilegal, spun procurorii DNA, din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, ulterior închiriate companiei Tel Drum, le fac acum probleme miniştrilor care au semnat acum patru ani actele. Sevil Shhaideh, pe-atunci subalterna lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale, a fost pusă deja sub acuzare. Pentru a o cerceta şi pe Rovana Plumb, fosta şefă de la mediu, acum ministru delegat pentru fonduri europene, procurorii DNA au cerut aviz de la deputaţi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri