C.T. Popescu: Tudose, un samurai care și-a făcut harakiri în anulare

Data actualizării: Data publicării:
ctp 27 octombrie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că miniștrii-parlamentari care au votat moțiunea de cenzură sunt „samurai care și-au făcut harakiri în anulare”. Printre aceștia este și Mihai Tudose, propunerea PSD+ALDE pentru funcția de premier, singurul din șase candidați care a acceptat această propunere.

Ce-l recomandă pe Mihai Tudose pentru funcția de premier?

Îl cunosc destul de puțin pe dl Tudose, am auzit și eu că este absolventul unei academii Mihai Viteazul, cu caracter militar, cu servicii secrete, și că asta ar fi o problemă. Nu știu de ce ar fi o problemă, înțeleg că este o instituție perfect legală în această țară. Înțeleg de asemenea că-l mai recomandă faptul că, pe lângă doctorat, înțeleg că și-a dat și plagiatul și l-a luat sau nu l-a luat, încă nu e foarte clar”, a spus Cristian Tudor Popescu.

S-a numărat printre cei 20 de samurai care și-au făcut harakiri în anulare. Și-au scos-o după ce și-au băgat-o. Demisia, vreau să zic. Înseamnă că este un bărbat adevărat, un caracter deosebit, dacă a făcut asta, și trebuie să fie prim-ministru”, a spus jurnalistul.

„Dacă a fost capabil să utilizeze această instituție unică în lume - să îți retragi demisia după ce ai depus-o - înseamnă că e capabil și să fie o slugă suficient de obedientă și decentă a lui Dragnea. Că ăsta era criteriul fundamental la Dragnea - cine e capabil să nu îi mai provoace probleme de tip Grindeanu. Și probabil că îl recomandă această dare și retragere a demisiei ca fiind un bun alter ego”, a continuat el.

Jurnalistul spune că este probabil ca președintele Klaus Iohannis să-l accepte pe Mihai Tudose ca premier, pentru că nu are motive să-l respingă.

„Nu se pune problema în acest moment de alte soluții, din alt partid. Opoziția nu poate oferi nicio propunere de premier. Un premier tehnocrat să mai încerce Iohannis acum nu mai are sens, suntem în plină guvernare PSD. Ar trebui să îl accepte și după să vedem ce sunt în stare să facă PSD în continuare la guvernare, mai mult poate decat nimicul - sau negativul - pe care l-au făcut până acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri