Ce a decis Dragnea în legătură cu invitația lui Iohannis la parada de 1 Decembrie

Data actualizării: Data publicării:
171112_TSD_CONGRES_19_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu acceptă invitaţia Administraţiei Prezidenţiale de a participa la parada de 1 Decembrie pentru că nu crede în preşedintele Iohannis şi că se va decide la partid unde în ţară va merge pentru a asista la ceremonii.

Întrebat, joi, dacă va merge la parada de 1 Decembrie, Dragnea a spus că va merge, probabil unde în ţară, urmând ca acest lucru să fie stabilit la partid, el susţinând că nu acceptă invitaţia preşedintelui.

"Da, o să merg la paradă (...) Undeva, vedem, o să discutam la partid și o sa vedem unde e cel mai bun loc. Nu accept invitaţia preşedintelui pentru că nu cred în el", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, referindu-se la faptul că, spre deosebire de anul trecut, acum i-a invitat la parada de 1 Decembrie şi pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că românii îşi doresc ca în conducerea statului să existe o bună înţelegere, notează News.ro.

"Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă am constatat în acelaşi timp că românii îşi doresc ca în conducerea statului să existe o bună înţelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înţelegere, dar anul acesta, de Ziua Naţională, am hotărât să invit oamenii după funcţii, după merite. De exemplu, dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol aşa cum există ea şi avem o legislaţie nouă în materie şi am invitat pe toată lumea", a declarat Iohannis.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, că în acest an Ministerul Apărării Naţionale are un parteneriat cu Administraţia Prezidenţială pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitaţiile pentru preşedinţii Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmând să fie transmise de Preşedinţie.

Anul trecut, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitaţi nici la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională la Arcul de Triumf, nici la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, Administraţia Prezidenţială comunicând că nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri