Ce cuvânt ar descrie sistemul sanitar? Răspunsul ministrului

Data publicării:
vlad voiculescu

Vlad Voiculescu ar fi dispus să își continue mandatul la Ministerul Sănătății şi după alegeri, dacă Dacian Cioloş ar rămâne premier și dacă i-ar cere acest lucru. Dacă ar mai rămâne câțiva ani, ministrul a spus că primul lucru pe care l-ar face ar fi o restructurare masivă a ministerului şi a instituţilor din subordine. 

Dacă mi se cere de către Dacian Cioloș cu siguranță voi continua. Atunci când începi un lucru îți trebuie câteva ingrediente de bază: îți trebuie un plan - trebuie să știi ce vrei să faci, îți trebuie o echipă, aș începe prin asta, aș începe prin restructurarea masivă a Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordine. Oamenii pe care i-aș păstra probabil s-ar reduce la câteva zeci”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat ce cuvânt ar descrie felul în care arată sistemul sanitar românesc în prezent, Vlad Voiculescu a răspuns „mlaștină”.

Ministrul Sănătății a anunțat la începutul lunii că nu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Vlad Voiculescu a precizat că are câteva proiecte importante la Minister pe care vrea să le ducă la capăt și care ar reprezenta o „fundație solidă” pentru viitorul Parlament și Guvern.

Premierul Dacian Cioloș a precizat că nu ar fi supărat dacă mai mulți miniștri ar vrea să participe la alegerile parlamentare, dar i-a rugat să anunțe din timp, deoarece dacă se decid să candideze trebuie să demisioneze.  De asemenea,prim-ministrul a precizat în mai multe rânduri că nu are de gând să candideze sau să formeze vreun partid. 

Intrarea în politică a tehnocraţilor îi surâde şi preşedintelui Klaus Iohannis, care consideră că partidele au nevoie de un aer proaspăt. De altfel, șeful statului i-a cerut premierului, la începutul acestei săptămâni,„să își declare măcar simpatia - sau adeziunea sau preferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”.

Interviul integral cu Vlad Voiculescu poate fi urmărit duminică, de la ora 13 şi 5 minunte, la emisiunea „În faţa ta".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri