Ce spune Liviu Dragnea despre demisia lui Țuțuianu de la Apărare

Data actualizării: Data publicării:
Adrian Tutuianu, comisie de control SRI in Parlament_inquam george calin
Foto: Inquam Photos

Președintele PSD Liviu Dragnea spune că Adrian Țuțuianu, care a demisionat de la Apărare în urma scandalului privind banii pentru hrana și chiriile militarilor, a fost „un ministru bun” care a căzut victimă „unei greșeli de comunicare”.

„Sunt foarte supărat, foarte trist că am pierdut un ministru bun, care s-a pierdut că a fost victima unei greșeli de comunicare - nu știu dacă a fost o greșeală de comunicare și nu știu dacă din partea lui. Nu există niciun fel de temeri, motive pentru care salariații din MApN să nu își primească celelalte drepturi”, a răspus Liviu Dragnea la o întrebare din partea jurnaliștilor.

El a povestit că era la masa de prânz cu premierul și vicepremierul când a aflat de comunicatul privind întârzierile cu plata drepturilor pentru angajații din Apărare.

M-au invitat la prânz, cam târziu, la două luni și jumătate după ce au ajuns la Guvern”, a spus Liviu Dragnea.

I-am rugat să îi cheme pe miniștrii Țuțuianu și Mișa, să aibă o discuție foarte serioasă, să se gândească care sunt cele mai bune variante, dacă ajung la o concluzie și împreună convenim”, a adăugat el.

Ministrul Țuțuianu trebuia să-și asume demisia, e un gest pe care nu l-aș fi dorit, dar un asemenea comunicat nu putea să fie fără urmări, pentru că a pus sub semnul întrebării și credibilitatea noastră în cadrul NATO”, a mai spus Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, președintele PSD a spus că nu-l va mai susține pe Țuțuianu la conducerea comisiei SRI din Parlament, funcție la care fostul ministru nu a renunțat încă.

De mai mult timp au început procedurile pentru înlocuirea lui, pentru că nu cred că cineva se gândea că poate fi și ministru și președinte al comisiei SRI și secretar al Senatului. Odată începute procedurile, am discutat deja în partid în weekend și le continuăm”, a spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri