Ce spunea Klaus Iohannis în 2014 despre planurile PSD de amnistie și grațiere

Data actualizării: Data publicării:
iohannis 2014

Președintele Klaus Iohannis avertiza la Digi24, încă din noiembrie 2014, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, că PSD, pe atunci reprezentat de Victor Ponta, are de gând să dea o lege a grațierii și amnistiei prin care să-i scape pe corupți.

Iată ce spunea atunci președintele, în emisiunea de la Digi24 moderată de Cosmin Prelipceanu și Emil Hurezeanu:

Pe această mezalianță PSD-PRM care s-a creat pentru a-l sprijini pe candidatul Ponta, imediat au ieșit și alte lucruri, care de care mai urât. Nu s-a terminat bine înțelegerea în spatele ușilor închise – pentru că iarăși nu se știe ce și-au promis unii altora – iese fostul candidat Tudor (Corneliu Vadim Tudor – n.r.) și spune: cum e, domnule, că l-ați arestat pe Năstase, că ce lucruri bune a făcut, că l-ați arestat pe Hrebenciuc, că ce lucruri bune a făcut! Păi ce să credem? Imediat după ce câștigă dl. Ponta alegerile, le dă drumul la toți, imediat bagă legea de amnistie și grațiere și scoate pe toți din închisori și le dă drumul în societate. Acesta este viitorul pe care ni-l pregătește dl. Ponta: grațiați toți corupții, învrăjbirea populației, pentru a fi condusă mai ușor. Aceste abordări am crezut că le-am depășit, am crezut că după ce am depășit epoca iliesciană, am scăpat de ele. Și uite că n-am scăpat! Un tânăr politician vine cu vechile metehne ale FSN-ului și ale PDSR-ului și iată acum, repune pe tapet - într-o alianță dedicată răului, s-ar putea spune aproape - niște lucruri pe care – cu greu – a trecut România, a trecut societatea românească - dar a trecut!”

Puteți urmări întreaga aici întreaga dezbatere din 2014, care a avut loc între cele două tururi de scrutin. Primul tur fusese câștigat de Victor Ponta, candidatul social-democrat.

Citiți și:  Emil Hurezeanu: Ați pierdut în Zimbabwe! Klaus Iohannis: Dar poate am câștigat în Botswana!

Klaus Iohannis: „Dragnea-scoarță-în-scoarță”, responsabil de ordonanță

Klaus Iohannis: „Le spun guvernanților: Jos mâinile de pe DNA!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri