Ce știe Ludovic Orban despre planul coaliției PSD-ALDE de a-l suspenda pe președinte

Data publicării:
ludovic orban

Au mai rămas puține instituții ale statului care au scăpat de acapararea coaliției PSD-ALDE, iar Președinția este una dintre ele, este puterea care încă poate să înfrâneze abuzurile guvernării, susține liderul PNL, Ludovic Orban. El a declarat la Digi24 că a auzit de la oameni „normali” din ALDE și PSD că obiectivul coaliției este de a-l suspenda pe președintele Iohannis.

Există semnale că majoritatea PSD-ALDE pregăteşte suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis din dorinţa de a-i salva pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu Tăriceanu „de consecinţele faptelor lor”, a declarat marți liderul PNL, Ludovic Orban.

Invitat la „Jurnalul de seară” de la Digi24, Ludovic Orban a fost rugat să ofere amănunte despre ce știe despre suspendarea președintelui. „Se vede din ce în ce mai clar din discursul public că ăsta e obiectivul pe care îl urmăresc. Eu am auzit lucrurile astea inclusiv de la oameni - că mai am oameni normali cu care mai discut și în ALDE, și-n PSD. Este din ce în ce mai frecventă tema asta. Eu sunt convins că liderii PSD-ALDE, dacă ar putea, mâine ar demara procedura de suspendare a președintelui. Sigur, fără șanse de a-l demite, dar pe ei îi interesează o lună de zile să ajungă președintele Senatului să fie președintele României, să facă curățenia pe care și-o doresc de mult: să schimbe șefii Parchetelor, să poată să promulge legile justiției, să mai efectueze câteva operațiuni”, a declarat Ludovic Orban.

„La ora actuală mai sunt foarte puține instituții ale statului care nu sunt sub comandă PSD. Mai e BNR, unde atacă sistematic, și în mod evident și-au fixat ca obiectiv să pună mâna și pe Banca Națională; Consiliul Concurenței - deja există o lege care este depusă de o sută și ceva de parlamentari PSD pentru modificarea modului de alegere a conducerii Consiliului Concurenței, lege care evident e făcută special ca să demită actuala conducere, pentru a putea numi ei, prin majoritatea parlamentară pe care o dețin, să numească exact oamenii pe care-i vor, să nu-i mai deranjeze nici Consiliul Concurenței. Deci, este o acțiune de acaparare a tuturor instituțiilor statului. Statul paralel sunt ei, ei sunt un pericol pentru democrație”, a punctat liderul liberal.

„Președinția României este, practic, puterea care poate să-i înfrâneze și puterea care încă îi ține în șah. Or, e clar că oamenii asta își doresc și nu ar fi prima oară când o fac”, spune Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri