Parlamentar bogat, parlamentar sărac

Data actualizării: Data publicării:
Plenul Parlamentului_170104_PLEN_CABINET_GRINDEANU_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Vile de mii de metri pătraţi, bijuterii, ceasuri şi tablouri de sute de mii de euro. Aşa arată averea celor mai înstăriţi parlamentari din noul Legislativ. Dar nu vă gândiţi că toţi aleşii o duc aşa de bine. Există şi cazuri în care parlamentarii au datorii peste măsură.

mihai botez fb
Foto: Facebook / Mihai Botez

ACTUALIZARE. Deputatul USR Mihai Botez face precizări în legătură cu declarația sa de avere.

„Odată cu depunerea candidaturii, înainte de începerea campaniei electorale, am mai completat o declaraţie de avere şi acolo am trecut economii de puţin peste 5.000 euro, echivalent în RON şi veniturii din salarii de 45.900 RON. În declaraţia depusă la preluarea mandatului, ştiind că mi-am cheltuit o parte din economii în campanie, nu am mai trecut nimic la câmpul economii, ştiind că trebuie declarate doar cele peste 5.000 de euro, iar câmpul de venituri am omis să-l completez”, explică parlamentarul.

„Am rectificat declaraţia de avere şi acolo am trecut veniturile din salarii, dar şi contribuţiile la campania electorală, atât din venituri proprii, cât şi din donaţii, 14.000 RON contribuţie personală şi 24.000 RON contribuţie din donaţii”, adaugă Mihai Botez.

„M-a luat prin surprindere ştirea despre mine că aş fi cel mai sărac deputat, deşi stau cu chirie în Bucureşti şi nici n-am vreun salariu astronomic, speram să nu fiu chiar cel mai sărac”, mai spune parlamentarul.

Declarația de avere postată în acest moment pe site-ul Camerei Deputaților este cea completată în 19 decembrie 2016, în care nu figurează niciun fel de venit.

Declarația completată în 25 octombrie 2016, de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, include un cont bancar cu 23.100 lei și venituri realizate în 2015 de 45.900 de lei. 


 

Cel mai sărac parlamentar din noua Legislatură este deputatul USR Mihai Botez. El şi-a scris în declaraţia de avere doar numele. Astfel, nu are terenuri, locuinţe, maşini, dar nici venituri.

La polul opus, deputatul PSD de Maramureş Sorin Bota apare ca un tip înstărit. Potrivit declaraţiei de avere deţine cinci terenuri şi trei locuinţe. Totuşi, social democratul are datorii foarte mari. În total, trebuie să returneze unor bănci şi unor persoane fizice 500.000 de euro şi 542.000 de lei.

Un alt parlamentar care stabileşte un record din punct de vedere al averii este liberalul Lucian Heiuş. Potrivit pressone.ro, el deţine cele mai mari case. Două dintre ele au, împreună, peste 3.000 de metri pătraţi.

La capitolul terenuri, senatoarea Siminica Mirea căştigă detaşat. Ea deţine, împreună cu familia, nu mai puţin de 28 de terenuri în judeţul Olt.

La capitolul aleşi cu dare de mână o regăsim pe Carmen Hărău de la PNL. Senatoarea de Hunedoara a acordat un împrumut de 200.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. În plus deţine lucrări de artă contemporană de 250.000 de euro.

Un alt senator cu dare de mână este social democratul Liviu Tit Brăiloiu. Acesta l-a împrumutat pe fratele său cu 450.000 de euro. În plus, el deţine o colecţie de ceasuri în valoare de 300.000 de euro şi una de bijuterii de 80.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri