Chirica: Guvernul să nu mai dea ordonanțe pe Justiție

Data actualizării: Data publicării:
guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Chirica a declarat, duminică, la Digi24, că nu a înteles motivul alegerii pragului de 200.000 de lei pentru abuz în serviciu sau limita de șase luni pentru denunț din OUG 13, ele neavând o explicație logică. Primarul Iașului a mai afirmat că guvernul nu ar trebui să mai dea ordonanțe pe aceste teme sensibile precum justiție, fiscalitate și relații internaționale și că ar trebui să fie mai transparent.

Mihai Chirica a declarat că Guvernul trebuie sa prezinte transparent actul de guvernare înainte de crearea efectului, mai ales în domenii precum justiția, fiscalitatea și relațiile internaționale.

„Trebuie să fie foarte bine monitorizate. Nu trebuie o guvernare colectivă, devine o guvernare tehnocrată neasumată”, iar asta ar prezenta o garanție că evenimente precum OUG 13 nu se vor repeta.

Mihai Chirica a mai declarat că guvernul ar trebui să nu mai dea ordonanțe pe aceste teme. „E un moment de cotitură. PSD are nevoie să ofere oamenilor exact altceva”, a completat primarul.

Legat de viitorul ministrul al Justiției, vicepreședintele PSD cred că „ar trebui să fie un om recunoscut, de breaslă, un om integru, integritatea ar putea fi recunoscută și că om de partid și ca tehnocrat, eu m-aș feri totuși de numirea unui tehnocrat”, iar Ana Birchall nu va rămâne la ministerul Justiției pentru că reprezintă doar o soluție pe termen limitat de timp.

Mihai Chirica a afirmat că în urma OUG 13, România a arătat că este o altă țară. „Societatea românească a reușit să tragă un semnal de alarmă că democrația există, că lumea nu doarme, că are puncte de vedere, că e în stare să se organizeze, că e simpatică, e inteligentă și că poate promova România mai mult decât o pot face instituțiile statului.”

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri