Cine conduce Guvernul Grindeanu

Data publicării:
sorin grindeanu si liviu dragnea, prima sedinta de guvern_govro

Liviu Dragnea a promis încă din ianuarie că Guvernul Grindeanu va fi atent supravegheat de partid. Și s-a ţinut de cuvânt. Până acum, de câte ori a criticat vreo decizie, miniştrii s-au conformat şi au revenit asupra acesteia. Singura reacţie a premierului a venit abia acum câteva zile, după ce liderul PSD a spus că o remaniere a Guvernului va fi decisă în luna iunie.

Chiar de la începutul anului şi de la prima măsură majoră a Guvernului, Liviu Dragnea s-a impus. Nemulţumit de prima variantă a bugetului, finalizată în timp ce el era plecat în Statele Unite, liderul PSD a dispus refacerea calculelor.

Liviu Dragnea: O parte din miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare aprobat prin vot trebuie pus în aplicare 100%.

Sorin Grindeanu: Parte din colegii mei, dar nu neapărat ei, cât probabil parte din aparatul tehnic alfoecărui minister nu au înţeles ceea ce ne dorim de fapt.

Cu ministrul de Finanţe, Liviu Dragnea este într-un conflict continuu. L-a acuzat că a fost „cam moale” când a construit bugetul, l-a criticat pentru felul cum a prezentat impozitul pe gospodării şi i-a transmis că nu este un bun comunicator. L-a atacat din nou atunci când a anunţat o măsură deloc populară, posibila tăiere a cheltuielilor bugetare. Iar premierul i-a dat de fiecare dată dreptate.

Viorel Ştefan: Guvernul are în vedere măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor, dacă se va constata devierea de la ţintele stabilite în primul semestru.

Liviu Dragnea: Ca să vorbeşti în luna martie de tăieri de cheltuieli mi se pare puţin cam, cam grăbit.

Sorin Grindeanu: Nu va fi nevoie, sunt sigur!

În ultima vreme, Liviu Dragnea s-a implicat din ce în ce mai des în actul de guvernare. A criticat modul cum a fost comunicată măsura plafonării indemnizaţiilor pentru mame, după care a cerut să nu fie îngheţate pensiile.

Liviu Dragnea: În cadrul legii salarizării unitare nu cred că este înţelept să fie nişte prevederi legate de pensii.

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Aş vrea din partea iniţiatorilor, o chestiune de procedură, să retragem articolul 40 din textul legii.

Sorin Grindeanu a avut o reacţie târzie, acum cteva zile, după ce liderul PSD a vorbit din nou despre remanierea guvernului.

Sorin Grindeanu: Dacă îmi permiteți, o comparație cu fotbalul, nu știu dacă cineva face schimbări în minutul 15, când conduci cu 3-0. Cam asa suntem în momentul ăsta. Eu știu că unii și-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu îi asigur că doar lor le fuge pământul de sub picioare.

„Sorin Grindeanu a vorbit ca un Prim Ministru - era și timpul! Guvernul este cel care ia 90% din măsurile care afectează direct viața de zi cu zi a fiecărui cetățean din România / Președintele, Parlamentul, Partidele politice fac 90% politică'', l-a încurajat Victor Ponta, pe Facebook, pe şeful guvernului.

Liviu Dragnea a anunţat că la următoarea şedinţă a partidului, din iunie, va avea loc o evaluare a miniştrilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri