Cine este Delia Popescu, noul ministru al Comunicațiilor

Data publicării:
delia popescu cu iohannis la juramant

Delia Popescu s-a născut în București, la data de 22 noiembrie 1978 și este necăsătorită. Ea a absolvit, în 2011, Facultatea de Management Turistic si Comercial, specializarea Turism şi este licenţiată în Marketing, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Agenției pentru Agenda Digitală a României.

De asemenea, noul ministru a absolvit şi cursurile Institutului Diplomatic Român, cu specializarea diplomaţie şi securitate.

Începând cu anul 2003, Delia Popescu a activat în domeniul e-guvernării și s-a ocupat de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetăteni cât și pentru mediul de afaceri, (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

„Principala sa preocupare a fost susținerea de parteneriate strategice destinate unei implementări coerente de servicii de eGuvernare, având ca principal obiectiv îmbunătățirea performanței administrației publice prin oferirea de servicii electronice de calitate”, se arată în comunicatul Guvernului. 

În anul 2014, în timpul Guvernului Ponta, Delia Popescu a fost numită în funcția de președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea prim-ministrului.

În perioada 2009-2014 a fost vicepreședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

În perioada 2008-2009 a fost director al departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale, instituție publică în subordinea Ministerului pentru Societatea Informațională.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.

Declaraţia de avere a Deliei Popescu

Conform declarației de avere a Deliei Popescu, publicată pe site-ul Agenției pentru Agenda Digitală a României pe data de 5 aprilie 2016, noul ministru a avut un salariu anual de 56.598 de lei.

De asemenea, ea mai deține două proprietăți, ambele la Corbeanca, deţinute în regim de cotă-parte: una de 800 de metri pătraţi, de categoria 3, şi una de 130 de metri pătraţi, aflată în construcţie.

Delia Popescu mai are un autoturism VW Passat, din 2005, dar şi un credit de 10 ani, scandent în 2019, făcut la Unicredit.

Fostul ministru al Comunicaților, remaniat după mai multe declarații controversate

Fostul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Cioloș a fost revocat din funcție, după ce a făcut o serie de declarații cu privire la sistemul de educație din România și la profesori. 

Marius Bostan, a afirmat că unii profesori îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici.

„Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că "am salariu mic" e o imbecilitate (...) Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a declarat fostul ministru al Comunicaţiilor, Marius Bostan.

Fostul ministru al Comunicațiilor Marius Bostan a declarat la emisiunea 24 de minute că a plecat din Guvernul Cioloș deoarece a considerat că libertatea lui de exprimare era limitată de poziția pe care o deținea în Guvern. Marius Bostan a explicat că a avut o discuție cu premierul Dacian Cioloș înainte de a fi remaniat când și-a exprimat dorința de avea mai multă libertate în exprimarea unor opinii.

Referitor la declarațiile controversate pe care le-a făcut cu privire la profesori și sistemul de învățământ, Marius Bostan a declarat că vorbele lui au fost scoase din context. 

Au fost făcute în cadrul unei dezbateri despre educația în domeniul tehncologic. Nu putem construi o țară puternică fără să avem oameni. Am răspuns unei întrebări pertinente din sală: cum putem mări salariile profesorilor? E greu să ții un profesor bun pe un salariu mic. Din păcate numărul profesorilor buni scade din cauza salariului mic. A fost o dezbatere importantă și definitorie. Au fost scoase din context declarațiile mele. A fost o preclucrare a textului. Scriptul a fost publicat și orice om de bună credință poate vedea realitatea”, a spus fostul ministru. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri