Cioloș: 1000 de dosare penale pentru tăieri ilegale de lemn

Data publicării:
masina lemne padura - captura

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat că în ultimele luni, în privința tăierilor ilegale de lemn, au fost desfăşurate circa 55.000 de controale care s-au terminat cu aproape 1.000 de dosare penale, au fost descoperite peste 2.500 de infracţiuni, foarte multe pe Codul Silvic, şi s-au dat circa 60.000 de amenzi.

„Controlul a început la mijlocul lui august s-a finalizat la sfârșitul lui septembrie, dar am cerut să fie prelungit și în luna octombrie și acum putem trage câteva concluzii. Au fost desfășurate circa 55.000 de controale care s-au terminat cu aproape 1000 de dosare penale, au fost descoperite peste 2500 de infracțiuni, foarte multe pe Codul Silvic și s-au dat circa 60.000 de amenzi. S-au confiscat circa 50.000 de metri cubi material lemnos, de trei ori mai mult decât într-o perioadă normală de controale”, a spus premierul.

De asemenea, prim-ministrul a precizat că rezultatele acestor controale ne arată că sunt necesare modificări legislative pentru „mai multă vigoare din partea legii”. 

„Aceste controale au arătat că sunt probleme care trebuie clarificate și prin modificări legislative pentru mai multă vigoare din partea legii, dar și cu activitate mai intensă și în perioada următoare de controale. Aș dori să continuăm acest mod de lucru și în lunile următoare cu această coordonare între Ministerul de Interne și Ministerul Mediului, ANAF-ul continuă să își facă treaba pe partea care ține de responsabilitatea lor, dar această coordonare între Ministerul de Interne și Garda Forestieră pare să dea rezultate”, a subliniat Dacian Cioloș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri