„Coaliţia pentru Familie" dezbină USR

Data publicării:
serban marinescu usr fb
Foto: Facebook

Unul dintre candidații la conducerea Uniunii Salvați România (USR) a criticat modul în care Nicușor Dan a abordat chestiunea votului privind redefinirea familiei în Constituție. Șerban Marinescu a explicat că lipsa unei poziții clare față de această inițiativă legislativă a fost o greșeală pentru partid. 

„Cred că USR ar fi trebuit să-și asume să se opună (inițiativei n.red). Să adopte o poziție pe care să o transmită, să facă o recomandare de vot parlamentarilor. Cred că ne-a făcut rău că nu ne-am poziționat.  Iar poziția corecta ar fi fost opoziție completă la ideea de modificare a Constituției. Foarte clar împotriva modificării Constituției”, a spus Șerban Marinescu, candidatul la președinția USR, la emisiunea exclusiv online „24 de minute”. 

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Cei mai mulți dintre cei 22 de parlamentari sunt de la USR, 15 deputați, urmați de câte doi deputați din PNL, UDMR și ALDE și doar un singur ales din partea PSD. Puteți consulta aici cum a votat fiecare parlamentar

Congresul USR va avea loc în perioada 12-14 mai. Printre cei care și-au mai anunțat candidatura pentru șefia partidului se află și actualul președinte al partidului, Nicușor Dan, și deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreședintele comisiei de sănătate.

Urmăriți AICI interviul integral cu Șerban Marinescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri