Comisia „Alegeri 2009” | Încă 60 de zile de anchetă

Data actualizării: Data publicării:
parlament

Activitatea Comisiei de anchetă „Alegeri 2009” se prelungeşte cu încă 60 de zile. Parlamentarii spun că au nevoie de mai mult timp pentru a asculta toate persoanele implicate în organizarea alegerilor prezidenţiale de acum opt ani. Printre cei care nu au fost încă audiaţi de comisie se numără şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deşi a fost invitată la Parlament de mai multe ori, Laura Codruta Kovesi a refuzat să vină si a răspuns parlamentarilor în scris, lucru care i-a nemulţumit pe aceştia.

De altfel au şi reclamat-o la Curtea Constituţională. Judecătorii constituţionali au decis că Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit să se prezinte la audieri.

Am observat cu părere de rău că de fapt scopul acestei anchete se depărtează de subiectul pentru care a fost constituită. Nu mai avem ce audia, începem să-i rechemam pe cei pe care i-am audiat acum o lună, două luni. Au venit oameni care n-au nicio legătură cu ancheta şi au început să-şi verse frustrările personale”, a spus Cezar Preda, deputat PNL.

Domnule Preda, dacă se poate, aș vrea să încetați cu țopăiala asta penală. Există toate rațiunile de a continua, există toate rațiunile de a o reinvita pe Laura Codruța Kovesi, care nu este deasupra muritorilor de rând. Unul din obiective nu a putut fi atins deoarece unele persoane invitate la audieri au înțeles să sfideze Parlamentul”, a fost replica lui Liviu Pleşoianu, deputat PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri