Conducerea USR, contestată la tribunal

Data publicării:
usr

Război în USR. Deşi Nicuşor Dan a părăsit de bunăvoie partidul încă din vara trecută, susţinătorii săi nu se împacă cu noua conducere. Peste 20 de membri ai Uniunii au atacat la tribunal congresul care l-a validat pe Dan Barna preşedinte în locul lui Nicuşor Dan. Şi nu e o situaţie singulară. Conducerile ALDE şi PMP sunt şi ele contestate din interior şi se judecă în instanţă.

23 de membri USR din câteva filiale au contestat la Tribunal Congresul în care Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului la finalul lunii octombrie. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt susţinători ai fostului şef de partid, Nicuşor Dan. Deşi a criticat Congresul şi a declarat că este ilegal, Nicuşor Dan nu s-a adresat personal instanţei.

Dan Barna, preşedinte USR: „În majoritatea partidelor mature, în momentul în care în cadrul unui congres o tabără pierde, devine opoziţia din partid şi se pregăteşte pentru congresul următor, crescând alternative şi lideri care să candideze data viitoare.”

Taberele din USR s-au conturat după ce o parte a formaţiunii nu a fost de acord cu Nicuşor Dan în problema căsătoriilor cuplurilor de acelaşi sex.

Nicușor Dan, fost preşedinte USR: „Noi nu avem încredere unii în alții, și de fapt avem aici o luptă pentru putere de dragul puterii, care nu e legitimă.”

USR nu este sigurul partid în care duşmăniile politice s-au mutat în sala de judecată. În primăvara anului trecut, Daniel Constantin a contestat organizarea Congresului în care Călin Popescu Tăriceanu a devenit preşedinte unic ALDE. Un fost lider UNPR a chemat în instanţă partidul lui Traian Băsescu, supărat că fostul partid progresist s-a dizolvat în Partidul Mişcarea Populară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri