Confuzie în PSD după demisia în alb a lui Victor Ponta

Data publicării:
160909_victor_ponta_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Demisia în alb anunţată de Victor Ponta nu este luată în serios de o parte dintre colegii din PSD. Aceştia cred că totul este o glumă a fostului premier şi îi cer să decidă dacă rămâne sau nu alături de ei. De asemenea, Liviu Dragnea a dat asigurări că nu îşi va pune semnătura pe această demisie.

Anunţul făcut de Victor Ponta i-a luat prin surprindere pe mulţi social-democraţi.

„Victor Ponta înainte de a-şi da demisia din partid ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de deputat. Chestia cu demisia în alb e o glumă, e o glumă proastă făcută de Victor Ponta. Victor Ponta a primit foarte multe de la partid. Victor Ponta, pe persoană fizică, nu putea face mare lucru”, a spus președintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Reacţia lui Paul Stănescu a venit la scurt timp după ce a încercat să poarte un dialog cu Victor Ponta pe holurile Parlamentului.

„Să trăiască Oltul, noroc că ai scăpat de mine”, i-a spus atunci fostul premier.

De asemenea, preşedintele executiv al PSD a promis că nu vor exista sancţiuni pentru fostul premier.

„Cred că avea o supărare a dânsului, dar cu siguranţă zilele următoare vom discuta. Nu îl vom chema, pe fostul preşedinte nu îl putem chema, îl vom invita să vină la o discuţie, cu siguranţă”, a spus Niculae Bădălău.

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat că nu îl înţelege pe Victor Ponta, deoarece fostul premier este un membru PSD „cu greutate” pentru care are „toată stima”.

„Vă spun cinstit: Nu-l înţeleg, chiar nu-l înţeleg pentru că Victor Ponta nu este numai un simplu membru PSD, este un membru PSD cu greutate care a demonstrat şi ca preşedinte şi ca prim-ministru, pentru care am toată stima, care este deputat PSD, care este preşedintele Comisiei de politică europeană, care nu are funcţie pentru că nu a mai candidat după ce dumnealui şi-a dat demisia. Nu avea nicio funcţie, dar a fost invitat în absolut toate şedinţele de conducere de Birou Permanent sau Comitet executiv să spună tot ce are de spus. Deci, pe mine personal, mă depăşeşte”, a afirmat Doina Pană, citată de News.ro.

Întrebată care este practica de a se pune la dispoziţia preşedintelui, Doina Pană a spus: „Nu ştiu, nu am înţeles-o. Din punctul meu de vedere, demisia este un act unilateral pe care ţi-o pui sau nu ţi-o pui”.

Și premierul Grindeanu a spus că în opinia lui Victor Ponta ar trebui să rămână în partid. 

„Cred că Victor Ponta trebuie să rămână în PSD. El a condus unele dintre cele mai performante guverne - cred că au fost patru - de după Revoluţie. Părerea mea este că Victor Ponta trebuie să rămână şi cred că aşa se va întâmpla”, a spus Sorin Grindeanu. 

Un alt lider local a spus că atitudinea lui Victor Ponta pleacă de la frustrările personale şi din dorinţa de a reveni în prim planul vieţii politice.

Trebuie să renunţe la atitudinea această copilărească. Cere mai multă atenţie, dar într-un moment în care nu este prima vioară”, a spus președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. 

Ponta nu și-a depus încă demisia

Victor Ponta nu şi-a depus încă demisia din PSD, dar şi-a accentuat tonul critic la adresa guvernării.

„Să tac din gură, nu o să tac, că nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, pe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare. Să aibă şi banii de salarii şi de pensii. Daţi-mi voie deocamdată să fiu speriat, ca să zic aşa, că nu o să fie atât de uşor”, a precizat deputaul Victor Ponta.

Liviu Dragnea, însă, l-a contrazis. Nu înainte de a afirma că orice critică din partea fostului premier trebuie analizată cu atenție. 

„Programul de guvernare nu a fost făcut pe genunchi. Orice critică a lui Victor Ponta trebuie studiată cu atenție și nu am zis-o ironic. ”, a spus liderul PSD.

Liderul PSD crede că după discuţia pe care o va avea cu Victor Ponta acesta va reveni la sentimente mai bune.

„Nu îl dă nimeni afară, nu îl împinge nimeni afară şi sper să-i treacă motivele de supărare pe care încerc să le identific”, a spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri