C. T. Popescu: E posibilă o acțiune de suspendare a preşedintelui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
ctp 5 mai

Președintele Klaus Iohannis a respins marți propunerea PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, pentru funcția de prim-ministru al României și a cerut o altă propunere. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că președintele deschide astfel o luptă politică dacă nu comunică motivul pentru care a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Dacă face acest lucru fără justificare - domnul preşedinte nu a prezentat niciun motiv - atunci deschide o luptă politică începând din acest moment pentru că Dragnea, după ce a declarată ritos că nu are altă propunere şi că ne întâlnim în altă parte, probabil o va menţine”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

N-o să poată Iohannis să o accepte, ea fiind propusă a două oară, intrăm într-o logică de anticipate, dar e posibilă şi începerea unei acţiuni de suspendare a preşedintelui din partea coaliţiei PSD-ALDE, ceea ce nu e în interesul României. Nu cunosc motivul pentru care preşedintele a respins-o pe Sevil. Ar trebui să-l comunice pentru că e important”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Dacă e un motiv legat de securitate naţională, dacă are o hârtie din partea SRI cum că Shaidehh are probleme de felul asta, atunci da, putem accepta şi ar trebui că Dragnea să accepte şi să vină cu altă numire s-ar afla în această poziţie presat. Dar dacă Iohannis nu face public niciun fel de motiv în felul asta, Dragnea n-are cum decât să continue pe linia de forţă anunţată”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Interesul lui Klaus e să se situeze în poziţia de lider al opoziţiei politice şi să capitalizeze aici. Concurează cu PNL, USR, Băsescu. Vrea această poziţie de lider al opoziţiei anti PSD-ALDE şi de asta se înscrie în această bătălie politică din care speră să adune capital pentru viitorul mandat”, completează jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri