Vicepreşedinte PSD: Retragerea demisiilor miniștrilor „a fost o acțiune inutilă”

Data publicării:
grindeanu supus_PSD_MINISTRII_23_INQUAM_Octav_Ganea

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu spune că retragerea demisiilor de către miniştrii cabinetului Grindeanu nu avea rost. Este o declaraţie făcută la emisiunea „În fața ta”, pe care o puteţi urmări mâine la Digi24. 21 de miniştrii au cerut, joi, anularea documentelor, prin care îşi anunţau decizia de a pleca din guvern.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: A fost o acțiune inutilă. Potrivit legii, în momentul în care o moțiune trece, guvernul e demis. Nu am înteles de ce s-au pripit.

Moderator: Este responsabil domnul Dragnea și pentru eșecul alegerii lui Grindeanu?

Ecaterina Andronescu: E greu să spun lucrul acesta. Vinovăția o împărțim toti cei care suntem membrii Comitetului Executiv. Toți l-am votat pe Grindeanu. Domnul Dragnea l-a ales, noi toți l-am votat.

Controverse au stârnit în această săptămână şi discuţiile cu UDMR pentru susţinerea moţiunii cenzură. Deşi iniţial trecuse luni de comisie, legea prin care 15 martie devenea oficial zi de sărbătoare a comunităţii maghiare din România nu a mai fost votată în cele din urmă în plen. Aceeaşi soartă ar fi avut-o şi alte legi susţine de UDMR.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD:Nu pot să confirm că acele legi au fost negociate. Nu au existat pe ordinea de zi. Aveau poate dreptul la o zi de sărbătoare, dar aş fi pledat pentru altă zi.

Moderator: Şi dacă nu se putea şi intra la vot, votul dumneavoastră era împotriva?

Ecaterina Andronescu: Da, categoric.

Moderator: Erați singurul parlamentar?

Ecaterina Andronescu: Nu cred. Sunt cred că toţi colegii din Ardeal

Despre discuţiile legate de nominalizarea premierului aflaţi din emisiunea „În faţa ta”, mâine, de la ora 13.05.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri