C. T. Popescu, depre plopii ministrului Daea: Plopii lui Soros

Data actualizării: Data publicării:
Petre Daea_inquam_ganea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat afirmațiile ministrului Agriculturii, Petrea Daea, conform cărora plopii de la marginea terenurilor agricole ar fi fost plantați ca fermierii români să-și vândă proprietățile.

De la plopii fără soţ suntem la plopii lui Soroș. Pentru că plopul ăla evident că e plantat de Soros, nu vrea să spună domnul ministru... Ne-a dat de înțeles... Pentru mine alta e problema aici. Am văzut altă știre, că sunt mari probleme la Spitalul de boli nervoase Obregia. Acolo doamna directoare e respinsă de un număr mare de angajați, a venit un control de la primărie, va fi eliberată din funcție. E posibil să aibă mulți oameni nevoie de asistență medicală la Obregia. Poate și dl. ministru. După cum vorbește, mă îngrijorez. Nu știu dacă în aceste condiții în care spitalul are probleme de plăți, de management, nu știu dacă va reuși să facă un bine unor oameni aflați în situația asta”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„De altfel, și predecesorul său, dl. Achim Irimescu, cu camioanele de bani. Ceva se întâmplă cu pământul în România. Pământul, agricultura... Aici sunt zone unde mașinile urcă panta fără motor. Cine se apropie prea mult de el, la Ministerul Agriculturii, ajunge să ne spună lucruri. Dl. Irimescu ne spunea că au fost scoase din ţară 32 de miliarde de dolari sau de euro cu camioanele. Iar domnul Daeea, de ce-i spuneți domnul D'aia? Domnul Daeea ne vorbește... Mi s-ar fi părut cu adevărat interesant, ca într-o pictură realistă, să avem umbră și pe stânga și pe dreapta”, a completat jurnalistul.

Declarația ministrului Agriculturii, Petre Daea: „Plantaţii de plop. Nu pe suprafeţe mari, pe teren arabil. Plopul îl lasă să crească o perioadă de timp. Atenţie! Prin înălţimea plopului iată că se realizează umbra în stânga sau în dreapta (...) se umbresc suprafeţele de jur împrejurul plopului, omul nu mai poate produce, şi zice 'Hai, dom'le, să-l vând şi eu terenul respectiv'. (Întrebare: Credeţi că a fost pusă cu schepsis chestia asta, plopul ăla, să umbrească poporul român, să nu se mai bronzeze?) Eu sunt atent la nuanţe, dar caut profunzimea lor. Şi zic că nu-i nimic întâmplător în amplasarea acestor perdele.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri