CTP: Nu mai este PNL, este PeNeLina Gorghiu în acest moment

Data publicării:
alina gorghiu -pnlro-3

PNL se află în cea mai joasă situaţie din istoria lui de 141 de ani, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Editorialistul a criticat la Digi24 lipsa de viziune și de identitate a partidului, precum și criza de oameni, care a făcut ca formațiunea să nu aibă o propunere de premier din rândurile PNL, ci să-l susțină pe tehnocratul Dacian Cioloș.

Cristian Tudor Popescu:

„Nu cred că în istoria lui (partidul – nr.) s-a mai aflat într-o asemenea situație de a nu avea poză de buletin. N-are poză de buletin. Cine-i? Doamna...adică se poate numi... i-am zis așa, nu mai este Partidul Național Liberal, este PeNeLina Gorghiu în acest moment. Dumneavoastră mai știți pe cineva în afară de doamna Gorghiu? Care tot apare și ne spune...(...) Mai știți pe cineva din partidul ăsta? Totuși, acum câțiva ani, când nu era Marele Partid Național-Liberal rezultat prin fuziunea PNL-ului cu PDL, erau mai modești, Partidul Național Liberal, ăla micu', ei, acolo aveai un Stolojan, un Stoica, un Tăriceanu, un Crin Antonescu, un Ludovic Orban, fiecare cu ale lui, dar, domnule, aveai nişte figuri politice care dădeau o poză de buletin Partidului Național Liberal. Unde e poza de buletin acum?” se întreabă Cristian Tudor Popescu. „Mai bine cu o poză de buletin necompromisă decât cu una compromisă, dar cu poză de buletin!”, a completat editorialistul.

„Foarte bine că a plecat domnul acesta, Tăriceanu, s-a dus acolo unde îi e locul și felul, și dl. Tăriceanu, și dl. Vosganian, foarte bine că au plecat din PNL, dar cine vine în loc? Asta e problema. Că au plecat ei e suficient? Înseamnă că partidul e bine și frumos, că nu mai are indivizii ăștia? Nu! În locul lor trebuie să vină cineva și nu e! Arătați-mi dvs, cine e? Ca să câștigi voturi, ca să-i câștigi pe tineri trebuie să ai niște figuri acolo, care să-i inspire”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

El a subliniat că demersurile de înnoire ale partidului și de promovare a unor oameni noi vin prea târziu, iar la aceasta se adaugă lispa unei strategii şi a unei gândiri politice:

„De ce sunt aduși abia acum? Că dna Gorghiu spune că a pus pe liste foarte mulți tineri, necunoscuți, 60 la sută. Foarte bine! Dar de ce acum? De ce nu i-a pus de acum un an? Să ne spună: aceștia sunt candidații noștri pentru alegerile de anul viitor, după Colectiv. Să fi făcut asta! Nu mai sunt ăia, ăia și ăia! Sunt ăștia! Și un an de zile oamenii din țara asta să se uite la candidații PNL-ului, să-i cunoască. Îi pune acum? Nu-i cunoaște nimeni! (...) Faptul că PNL nu este în stare să aducă din rândurile lui o propunere de premier în momentul de față este un motiv de mândrie? Asta e o strategie?!” - se întreabă Cristian Tudor Popescu.

El a criticat și stângăcia discursului pe care îl are liderul liberal, Alina Gorghiu:  „De fapt, cu ce se ocupă PNL? Știți cu ce se ocupă? Se ocupă cu fotbalul. Sau cu tablele. Pentru că așa sunt văzuți votanții PNL de către dna Gorghiu. Ca niște chibiți de table sau niște fani ai unei echipe de fotbal. Pentru că dânsa spune: ne luăm revanșa pentru înfrângerea de la locale în fața PSD-ului. O nouă eclipsă de creier! Dacă a răsărit Soarele vreodată pe-acolo. Mă-ntreb. Sau Luna. Păi asta face PNL-ul și asta face un partid politic?! Are meci cu ăilalți și asta e important? Să ne luăm revanșa, să le dam trei goluri? Sau să facem ceva mai mult cu cei pe care îi propunem în aceste alegeri? Ăsta-i nivelul politic al dnei Gorghiu, de la partidul PeNeLina Gorghiu”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri