C. T. Popescu: „Dânșii sunt preocupați de corupții care dorm câte trei în pat, nu de copiii care mor de cancer”

Data actualizării: Data publicării:
ctp 0311

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat în această seară politicienii care fac demersuri pentru grațierea persoanelor condamnate pentru corupție, în condițiile în care copiii bolnavi de leucemie sunt condamnați la suferință sau chiar la moarte, pentru că nu mai au tratamentul asigurat. El spune că răspunsul dat de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la o întrebare pe această temă este „sinistru”.

Declarația sa vine în contextul în care, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, trei medicamente pentru afecţiunile oncologice lipsesc de aproximativ o lună.

Întrebat cine îşi asumă răspunderea dacă aceşti copii nu vor supravieţui, în lipsa tratamentului, ministrul Sănătății Florian Bodog a răspuns: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima dată, acum.”

Aceasta deși, în același interviu, ministrul spunea că „nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă”.

Este primul răspuns care rămâne memorabil pentru istorie al domnului acesta, Bodog”, a spus Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul îl compară pe ministru cu un IT-ist care nu reușește să rezolve un defect la un calculator și atunci provoacă unul mai mare, care să afecteze tot sistemul.

'Nu sunt în stare să rezolv problema de la Iași pentru că nu sunt în stare să o rezolv în toată țara', spune distinsul. Iar al doilea răspuns este într-adevăr monumental. Tace vreme de 20 de secunde și după aceea spune: 'Mie îmi adresați această întrebare?' Mie, adică de ce nu v-ați dus, nu știu, la un service auto, de ce puneți întrebarea asta ministrului Sănătății?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Dl. Șerban Nicolae tocmai se dă de ceasul morții să grațieze niște corupți aflați prin pușcării, condamnați la doi, trei, cinci, șapte, 10 ani de închisoare. La Iași și în toată țara există copii condamnați la moarte și ei sunt grațiați în fiecare zi cu ajutorul acestor tratamente. Trăim într-o țară în care, de luni de zile, vedem o grijă nesfârșită a celor aflați la putere pentru inși aflați prin pușcării, în cercetare penală. Ideea este să fie grațiați. Iar în ce privește condamnarea la moarte a acestor copii, dl ministru al Sănătății spune: 'Mie îmi adresați această întrebare?' În această țară trăim,” a continuat jurnalistul.

Când vezi așa ceva, te scuturi și te întrebi: suntem în NATO, suntem în UE, avem Guvern, avem Parlament, avem președinție, pretindem că suntem o țară civilizată? Suntem undeva pe la gaura peșterii cu astfel de răspuns, al acestui individ. Cum poate să fie numit acest individ ministrul Sănătății? E un răspuns sinistru și dacă era vorba de ministrul Transporturilor. E un om căruia nu-i pasă de ființele omenești și mai ales de niște copii bolnavi de cancer”, a adăugat el.

Cristian Tudor Popescu spune că ministrul Bodog ar fi trebuit să convoace pe toată lumea, astfel încât problema să fie rezolvată în 24 de ore, pentru că, fără tratament, copiii bolnavi de cancer riscă să moară. El a arătat că au fost medici care au sunat la alte clinici din țară și părinți care au reușit să cumpere tratamente din străinătate.

Oamenii ăștia au încercat să facă ceva în fața condamnării la moarte pe care nu vrea să o grațieze domnul acesta, din partidul cu grijă pentru tot felul de infractori”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul nu crede că Florian Bodog va fi sancționat în urma acestei crize a medicamentelor.

Să convoace dl Dragnea acum Comitetul Politic, ăla care supraveghează Guvernul și să analizeze răspunsul acestui domn care reprezintă PSD în Guvern. O să facă lucrul ăsta? Eu cred că nu, pentru că dânșii sunt preocupați de cei care dorm câte trei în pat, de corupții care dorm câte trei în pat în igrasie, nu de copiii care mor de cancer”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri