Dacian Cioloș lansează un ONG şi vrea colaborare cu USR și PNL. Propunerea, atacată dur de un lider liberal

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos govro

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că va lansa „o asociație activă”. Este vorba despre un ONG dispus să colaboreze cu partidele din opoziție. A discutat deja acest lucru cu USR, la o întâlnire pe care a avut-o astăzi cu conducerea partidului, și spune că va propune și liberalilor o astfel de colaborare. Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a avut om reacţie dură pe marginea acestui subiect.

ACTUALIZARE. "Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu dorește să fie pe afișele noastre și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menționează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi", a scris, joi, Mihai Voicu pe Facebook

--------------------------------------------------

Cred că în România a face politică nu trebuie să însemne doar a fi la guvernare sau în Parlament, ci să aducem acțiunea publică mai aproape de oameni”, a spus Dacian Cioloș.

Fostul premier a precizat că vrea să ducă mai departe unele dintre proiectele începute de cabinetul pe care l-a condus.

Întrebat dacă se va înscrie în USR, Dacian Cioloș a răspuns: „Nu asta am discutat azi. Am discutat de modul de colaborare pe viitor. Eu intenţionez să am discuții cu foştii colaboratori să creăm o structură colaborativă care să fie activă public şi care să promoveze principiile de acolo. Fundaţia va fi o asociaţie activă”.

Am nevoie de o analiză, care e cea mai bună cale că eu să fiu eficient în viaţa publică. Dacă o să consider că înscrierea într-un partid este aceasta, o să iau în discuți subiectul, dacă nu, o să văd”, a continuat fostul premier.

El spune că nu dorește ca platforma sa să se transforme într-un partid, pentru că „avem suficiente partide politice”.

Dacian Cioloș a mai spus că a avut o discuție cu Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, și că urmează să se decidă dacă și cum vor colabora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri