Dacian Cioloș, pe locul doi în topul premierilor cu cei mai mulți consilieri

Data publicării:
dacian ciolos - gov.ro

Prim-ministrul Dacian Ciolos are în echipa sa nouă consilieri personali, ce sunt plătiți cu salarii cuprinse între 4.000 și 9.200 de lei. În topul șefilor de Guverne cu cei mai mulți sfătuitori îl putem plasa pe Dacian Ciolos pe locul doi.

Podiumul este deținut la mare diferență de Călin Popescu Tăriceanu. În patru ani de mandat a avut 17 consilieri, ce câștigau între 929 de lei și 3.000 de lei.

Pe locul trei în clasament se află Victor Ponta. Fostul premier a avut șase consilieri personali plătiti cu până la 7.700 de lei lunar fiecare, dar acestora li s-au mai adăugat încă 14 sfătuitori onorifici, funcții neremunerate însă.

Emil Boc încheie acest top, cu cinci consilieri în echipă, ce primeau salarii lunare între 1.100 și 2.500 de lei.

Important de menționat însă este că în echipa oricărui premier mai găsim și alte zeci de persoane care ocupă funcții de Consilieri de stat, secretari de stat, consilieri în cancelaria prim-ministrului, și directori de cabinet. Unii dintre aceștia sunt mai norocoși și ajung să fie promovați. Spre exemplu, Dragoș Pîslaru și Cristian Ghinea, doi dintre consilierii din cancelaria premierului, care au ajuns să fie numiți miniștri în cabinetul lui Dacian Cioloș.

Citiți și:
Guvernul îşi face bilanţul după Paşte
Soția premierului Dacian Cioloș cântă pentru „Cumințenia Pământului”
Cristian Ghinea, propus la Ministerul Fondurilor Europene
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri