Dacian Cioloş respinge implicarea în Dosarul Interagro

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos - gov.ro

Premierul Dacian Cioloş răspunde acuzaţiilor din presă legate de o eventuală implicare a sa în ieftinirea gazelor pentru producătorii de îngrăşăminte chimice, o decizie care face acum obiectul unui dosar DIICOT în care este implicată compania Interagro.

În ultimele zile au apărut în presă informaţii potrivit cărora, în perioada în care era ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş ar fi solicitat reducerea preţului gazelor din producţia internă livrate combinatelor chimice. Premierul spune însă că un ministru al Agriculturii nu negociază şi nu pregăteşte acte normative care vizează politica industrială şi preţul gazelor naturale.

Procurorii anti-mafia susţin că Ioan Niculae, patronul Interagro, ar fi convins mai mulţi miniştri, precum şi funcţionari din Ministerul Economiei să-i acorde gaze la preţ preferenţial pentru afacerile sale.

În dosar mai sunt acuzate încă 42 de persoane, printre care şi Adriean Videanu, fost ministru al Economiei. Prejudiciul se ridică la 120 de milioane de euro.

Eu eram ministrul Agriculturii atunci și nu cred că ministrul Agriculturii stabilește prețul la gaze și nu cred că un ministrul al Agriculturii negociază sau pregătește acte normative care vizează politică industrială. Normal, atunci când te întreabă cineva, vrei îngrășăminte mai ieftine pentru agricultori, îngrășăminte chimice care se fac pe baza de gaze, normal ca un ministru al Agriculturii e interesat să creeze oportunitatea pentru agricultor de acces la îngrășăminte mai ieftină,” a declarat Dacian Cioloș, premierul României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri