Impozitarea bisericii. Tudose: Demiterea lui Teodorovici e punctul meu de vedere

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici digi24 27.07 2

Eugen Teodorovici a fost demis la o zi după ce a propus, la Digi24, impozitarea veniturilor bisericii și s-a pronunțat împotriva costruirii unui nou stadion în Alexandria. Premierul Mihai Tudose le-a vorbit astăzi jurnaliștilor despre motivele care l-au făcut să-l elibereze pe Teodorovici din funcția de consilier onorific.

Dl Teodorovici a fost colaboratorul meu și am crezut că putem colabora pe consultanță, dacă doriți, la ceea ce dumnealui se pricepe, la domeniul financiar-fiscal. Numai că domnia sa probabil că a înțeles greșit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt”, a spus Mihai Tudose.

Eu înțeleg ca ideile pe care domnia sa le are să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cel puțin cu majoritatea ideilor”, a adăugat premierul.

Mihai Tudose a mai spus că a semnat decizia de eliberare din funcție a lui Teodorovici vineri dimineața.

Întrebat ce crede despre impozitarea bisericii, Tudose a spus că răspunsul său la această problemă a fost demiterea consilierului său.

Senatorul PSD a criticat la Digi24, la emisiunea "În faţa ta", finanţarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, aşa cum a decis Ministerul Dezvoltării. El a vorbit şi despre posibilitatea impozitării Bisericii.

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani”, a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

„E o discuție ce se poartă în interiorul Guvernului. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare pentru că așa e normal”, este o variantă enunţată de consilierul premierului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a pronunțat împotriva impozitării veniturilor bisericii.

Eu zic, totuși, să încercăm să mai păstrăm niște instituții în România, cel puțin să le ajutăm să existe. Nu susțin această variantă. O să se supere unii, dar eu nu o susțin. Eu știu că nu s-a discutat (în coaliție, nr.) și nici nu vreau să discut despre asta.

Biserica Ortodoxă Română a precizat, după declarațiile lui Teodorovici, că plăteşte impozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri