De ce amână președintele numirea premierului. Explicațiile lui C. T. Popescu

Data actualizării: Data publicării:
ctp candidati sua

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că președintele Klaus Iohannis a amânat până după Crăciun o decizie în privința propunerilor de premier primite de la partidele parlamentare la consultările de la Cotroceni dintr-un motiv tactic: dacă ar fi dat un răspuns acum, ar fi părut că răspunde unor ordine ale lui Liviu Dragnea.

„Ce să facă dl. Iohannis? Să sară din baie, la 24 de ore după, ca și cum ar executa ordinul d-lui Dragnea? Mai ales că modul în care a formulat această propunere public dl Dragnea înseamnă presiune clară. Adică, ori este numită doamna ori, dacă nu, ne vedem în altă parte. Cu amenințări. Deci, tactic vorbind, ar fi fost o greșeală ca dl Iohannis să vină imediat și să spună: da, sigur, numim. Părea slab, părea că se conformează ordinului primit de la dl Dragnea. Deci, oricum, trebuia să tergiverseze tactic”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că președintele a prezentat și cea de-a doua propunere de premier, Eugen Tomac, venită din partea partidului cu cele mai puține mandate în Parlament, PMP, pentru a lăsa impresia că are de făcut o alegere.

„Îl compătimesc pe dl președinte. O să muncească din greu zilele astea, o să-i stea sarmaua și cârnatul, wurst-ul, o să-i stea în gât, pentru că va munci”, a spus, zâmbind, Cristian Tudor Popescu. „În loc să se pătrundă de magia sărbătorilor, o să se gândească: Shhaideh sau Tomac? (...) E pradă unei dileme, unei sfâșieri”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri