De Ziua Europei, Iohannis renunță la criteriile de integritate

Data actualizării: Data publicării:
iohannis2

Preşedintele Klaus Iohannis a renunţat la criteriile de integritate pentru recepţia dedicată Zilei Europei, la care va participa şi preşedintele Comisiei Europene. Şeful statului i-a invitat la Palatul Cotroceni şi pe şefii celor două camere ale Parlamentului, în ciuda problemelor pe care le au cu legea. Anul trecut, însă, Klaus Iohannis i-a tăiat de pe listă pe politicienii cu dosare.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: Am primit şi o invitaţie la Cotroceni atunci, sau când vine domnul Juncker.

Aceeaşi invitaţie a ajuns şi la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Criteriile de integritate nu au mai fost condiţie eliminatorie.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt: Acum vorbim de un alt principiu care a stat la baza acestei liste. O prezenţă cât mai largă, o reprezentare cât mai largă a întregului spectru politic şi al conducerii instituţiilor statului. Această curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a găzdui pe toată lumea.

Anul trecut, la aceeaşi recepţie nu erau primiţi politicienii cu probleme penale. Cu excepţia notabilă a foştilor şefi ai statului.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: N-am primit o invitaţie. Sunt foarte trist pentru asta. Ăsta este modul de a înţelege sau modul cum înţelege preşedintele să administreze funcţia.

Anticorupţia a fost, de altfel, una dintre principalele teme ale discursului ţinut de preşedinte anul trecut.

Klaus Iohannis, președintele României: Dacă unele partide sau unii candidaţi înţeleg mai greu că societatea României europene este alta decât cea a tranziţiei sau a comunismului. Este datoria cetăţenilor să le atragă atenţia prin vot. Corupţia şi prosperitatea nu au loc împreună.

Nici la ceremonia de Ziua Naţională a României nu au fost invitaţi politicienii aflaţi în atenţia procurorilor sau care au deja condamnări.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri