Demisiile "cu text identic" ale miniștrilor au fost redactate și cu aceeași greșeală gramaticală

Data actualizării: Data publicării:
170103_PSD_MINISTRII_25_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Douăzeci de miniştri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anunţat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a afirmat că aceste cereri sunt lipsite de obiect. Mai mult, toate demisiile sunt identice și conțin aceeași greșeală gramaticală, a atras atenția Alina Petrescu.

„În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a spus ea.

Ea a adăugat că toate cele 20 de cereri precizează în final că demisia a fost „un gest de protest”. Cererile au venit prin poștă, a adăugat ea.

Alina Petrescu a citit textul cererilor depuse de miniștri: „Subsemnatul ..., având în vedere retragerea încrederii acordate unui cabinet prin adoptarea moțiunii de cenzură, până la depunerea jurământului de către mebrii noului guvern, pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice, având în vedere că președintele României nu a luat act de demisia subsemnatului și nu a declarat vacantă funcția de membru al Guvernului, îmi retrag demisia înaintată la SGG în data de ..., cu numărul de înregistrare ..., în vederea asigurării stabilității Guvernului precum și a gestionării și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice. Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest. Consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului - „al Guvernului, ar fi trebuit să scrie”, a spus Alina Petrescu – intervine doar de la acest moment, prin publicarea moțiunii de cenzură în Monitorul Oficial”.

Mircea Titus Dobre, ministrul demisionar al Turismului, a precizat că "demisiile seamănă între ele" deoarece miniștrii au vorbit între ei înainte să trimită documentul spre Guvern. 

Jurnalist: Toate demisiile sunt identice.
Ministrul demisionar al Turismului: Cred că putem face și noi un text în care putem să ne retragem demisiile.
Jurnalist: Cu aceleași cuvinte?
Ministrul demisionar al Turismului: Da, nu putem să discutam între noi? E interzis cumva? Care e problema? Unde e ilegalitatea? E problema noastră internă. De ce să vă dau explicații? Am discutat între noi și am făcut acest text și l-am trimis mai departe

Alina Petrescu a precizat că, până la numirea unui nou guvern, miniștrii demisionari asigură interimatul, iar retragerea demisiei nu este necesară. Ea a adăugat că nu se pune problema dacă miniştrii se mai pot întoarce la muncă sau nu deoarece miniştrii şi-au exercitat atribuţiile şi în aceste zile.

cereri retragere demisii ministri Guvernul Grindeanu 220617 (11) daea
cereri retragere demisii ministri Guvernul Grindeanu 220617 (11) daea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri