Dragnea despre revocarea lui Toader. Codrin Ștefănescu s-a calmat

Data actualizării: Data publicării:
tudorel

Despre situația celor două doamne ministru implicate în dosarul „Belina”, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, Liviu Dragnea a spus că ele au prezentat pe scurt o informare despre cele două acte normative și fără niciun fel de excepție toți colegii din BPN și domnul Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunțând mai multe motive. Referitor la revocarea ministrului Tudor Toader, președintele PSD a avut o poziție tranșantă: nu se pune această problemă.

Liviu Dragnea: „S-a discutat multe despre pozițiile în care se află cele două colege și anume Dezvoltare Regională și Fonduri Europene. Două poziții-cheie în Guvern, au obiective asumate foarte serioase și strategice pentru statul român, atât în ceea ce privește ritmul de absorbție pentru fonduri europene în acest an, cât și programele de dezvoltare care sunt în derulare și le-au cerut să nu uite că este o obligație asumată de fiecare membru al Guvernului, ca programul de guvernare să fie pus în practică.

Alte motive s-au referit la subiectul în sine. Și anume natura celor două acte normative - transferul unui imobil de la public la public. Ca să înțelegem toți despre ce e vorba.

Situația actuală poate constitui elementele unui conflict juridic de natură constituțională între două puteri ale statului. Nu știu la ora asta, și nici domnul Tăriceanu, domnul Toader trebuie să aibă un punct de vedere și ne vom consulta cu specialiștii cu care ne consultăm în astfel de situații.

Ministrul Justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi cred că era firesc şi e firesc în continuare să aibă o poziţie publică faţă de nenumeratele întâmplări din ultima perioadă generate de înregistrări, de dezvăluiri.”

Întrebat dacă s-a discutat în ședință despre revocarea ministrului Tudorel Toader propusă de Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea a răspuns: „Le-am spus colegilor mei, că în astfel de situații, când adrenalina este foarte ridicată, e bine să ne abținem până nu schimbăm impresii, informații ca să ajungem la o concluzie așezată.

Din conflictul ăsta nu trebuie să pice Tudorel Toader. Este un om pe care îl apreciez foarte mult, are ritmul lui, poate noi cei din sud suntem obișnuiți cu un ritm mai alert. Din punctul meu de vedere nu se va pune această problemă. După întâlnire, Codrin Ștefănescu a înțeles lucrul acesta și s-a calmat.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri