Dragnea, despre Pilonul 2 de pensii: De fapt, se elimină un comision

Data actualizării: Data publicării:
dragnea-antena-3-610x300

Discuţiile privind reducerea contribuţiei la Pilonul 2 al pensiilor se referă, de fapt, la eliminarea comisionului pe care îl încasează firmele care administrează banii, susţine Liviu Dragnea. Acesta a declarat, la Antena 3, că acest comision de 2,5%, plătit în ultimii 10 ani, va fi eliminat. Acest lucru ar însemna că întreaga sumă ajunsă la firmele private este administrată în beneficiul românilor care plătesc contribuţii pentru pensie, a mai susținut Liviu Dragnea.

Din banii cu care contribuiți dvs., acești administratori privați opresc un comision de 2,5%. El a fost aprobat, decis, legiferat la început. Au spus: dați-ne acest 2,5% comision ca să ne organizăm, constituim. Discutăm de 10 ani. În 10 ani de zile au fost suficienți bani și i-au ajutat să se organizeze. Eu cred că e suficient. Acești bani să nu mai fie luați din contribuția dvs., e foarte simplu. Dumneata dai 100 lei la fondul X, la pilonul 2, și nu se acumulează decât 97,5 lei. Adică vrem să vă dăm mai mulți bani, asta e tot. Nu e nicio acțiune îndreptată împotriva administratorului pentru fondurile de pensii, nu se naționalizează, e vorba de eficientizare, de aceste reglaje... ceea ce cred că nu e rău”, a declarat Liviu Dragnea.

Voit sau nu, președintele PSD a folosit procentul de 2,5%, însă el a vorbit de comisionul din contribuție. Or, în declarațiile făcute până acum era vorba despre reducerea la jumătate, de la 5,1% cât este acum, a contribuțiilor salariaților. 

Astfel, Ministerul Finanţelor vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuţia virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), iar potrivit unor informații Digi24 se dorește acest lucru printr-o ordonanță de urgență. Dacă va fi aplicată, măsura va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanţilor la acest sistem. Măsura ar urma să fie aplicată de anul viitor, au mai spus sursele citate.

Citiți și: Cum și-a schimbat PSD discursul despre pilonul II. Ce era bun în aprilie este slab în august

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri