Dragnea: Nu cred că Iohannis nu va ține cont de o propunere a coaliției

Data actualizării: Data publicării:
170509_PES_DRAGNEA_03_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că mâine va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, în care va fi discutată o propunere pentru un nou premier. Dragnea se așteaptă ca președintele Iohannis să accepte propunerea venită de la coaliția PSD-ALDE, pentru că acesta nu își dorește o criză politică.

„Nu cred că președintele Iohannis nu va ține cont de o propunere a coaliției. Nu intenționează să genereze o criză politică”, a spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă după ședința CEx.

„Împreună cu colegii din coaliţie am redactat o adresă oficială către preşedintele României care va fi trimisă în noaptea asta sau cel târziu mâine dimineaţă prin care îl informăm oficial despre deciziile noastre”, a mai spus el.

Dragnea a mai spus că toți miniștrii și-au dat demisia, cu excepția ministrului Comunicațiilor, care este plecat din țară și va trimite demisia prin e-mail.

Cât despre Grindeanu, nu este sigur dacă acesta demisionează sau nu.

„Prima dată a zis că va aştepta decizia CEx, dar apoi am înţeles că îşi va da demisia pe Facebook. A doua intervenţie a fost că, din moment ce eu l-am propus prim-ministru, eu trebuie să demisionez”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă este sigur că Grindeanu a demisionat, el a spus: „Nu am de unde să fiu, doar v-am spus ce am discutat. În schimb, nu prea mai vorbim de un Guvern, toţi miniştrii şi-au dat demisia”.

Într-o conferință de presă susținută după cea a lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a spus că nu demisionează. El a precizat că își va da demisia doar dacă, după consultări, președintele Iohannis va numi un alt prim-ministru din partea PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri