Dragnea: România nu-și poate permite să dea toți banii o dată pentru Patriot

Data publicării:
patriot

România nu-şi poate permite să dea toţi banii o dată pentru achiziţionarea rachetelor Patriot. Este părerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Într-un interviu acordat DC News, liderul social-democrat a spus că a aflat din presă de intenţia României de a achiziţiona acest tip de armament, ceea ce l-a nemulţumit.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în luna iulie că ţara noastră a făcut o solicitare către SUA în legătură cu achiziţia unor sisteme de rachetă Patriot.

„Foarte bine că foarte mulţi reprezentanţi oficiali ai statului român îşi iau angajamente, e bine ca aceste angajamente să fie discutate înainte în ţară, după părerea mea, pentru că s-ar putea vreodată în viaţa asta cineva să-şi ia un angajament şi după să constate că ţara nu poate sau că ţara, cât a fost plecat, şi-a luat alt angajament”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

„România nu poate achiziţiona aceste baterii dând toţi banii o dată, că nu avem cum”, a subliniat liderul PSD.

În aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat negativ la anunțul că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot.  El a declara că nu i-a plăcut afirmaţia în acest sens a şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă, aşteptându-se de la un general la „foarte multă rigoare”, având în vedere funcţia pe care o deţine. Președintele Camerei Deputaților a argumentat că nu au fost încă finalizate procedurile parlamentare pentru astfel de achiziții militare.

Citiți și:  Rachete Patriot | Ce profit ar putea obține compania americană Raytheon din contractul cu România

Iohannis: Exercițiile și achizițiile de rachete Patriot ar putea descuraja Rusia

România se va dota cu rachete Patriot. Ce alte ţări mai au acest sistem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri