Efectul controversatei ordonanțe 13 asupra PSD

Data actualizării: Data publicării:
dragnea grindeanu
Foto: Inquam Photos

În PSD apar semne că Liviu Dragnea ar avea de gestionat o situaţie cu potenţial de criză - furtuna stârnită de primarul Iaşiului, Mihai Chirica. Acesta crede că Liviu Dragnea face rău propriului partid. Poziţiile sale critice au stârnit reacţia celor care îl apără pe actualul lider al partidului şi care îl invită pe primarul din Iaşi să plece din rândul social-democraţilor.

„După declarațiile lui Mihai Chirica, social-democrații se străduiesc să arate că în PSD este unitate. Doi vicepreședinți, Paul Stănescu și Doina Pană, spun că ar fi bine ca Mihai Chirica să își dea demisia pentru că este o voce singuralară în partid”, relatează Alina Manolach, reporter Digi24.

Ori ești în continuare în conducerea partidului, ori ești în afara partidului, dacă nu se regăsește nu știu de ce nu-și dă demisia din conducerea PSD, de exemplu”, spune Doina Pană.

Dorinţa colegilor săi de a-l vedea în afara PSD nu îl sperie pe primarul de la Iaşi. El spune că nu există niciun fel de argument pentru excluderea sa din partid.

„Nu a fost nicio decizie luată de partid pe care să o contest, eu am contestat o deczie luată de Guvern, am cerut să fie abrogată, a fost abrogată, am solicitat demisia ministrului și s-a întâmplat. Sunt 100% pe trendul partidului”, spune Mihai Chirica.

La rândul lor, social-democraţii vor să arate că nicio voce critică la adresa PSD şi mai ales la adresa

„Atmosfera din partid e bună. Suntem mai uniți ca oricând în jurul președintelui PSD, în jurul Guvernului”, spune Doina Pană.

Reporter: Sunt tot felul de zvonuri că în PSD sunt tabere în acest moment.

Eugen Teodorovici, senator PSD: Nu cred, nu cred. Dacă sunt...

Reporter: Are sprijin 100% Liviu Dragnea, în acest moment, în PSD?

Eugen Teodorovici: Aşa cum s-a vorbit şi azi după Birourile reunite, da.

Pe fondul contrelor din PSD apare din nou în prim plan şi numele fostului premier şi lider al formațiunii, Victor Ponta. Potrivit unor surse HotNews, Sorin Grindeanu s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta chiar la sediul Guvernului pe fondul răcirii relațiilor dintre premier şi şeful său de partid. Tot HotNews a scris că decizia abrogării ordonanței 13 ar fi fost luată unilateral de premierul Grindeanu, iar Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ar fi fost nemulţumiţi de hotărâre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri