Eugen Bejinariu scapă, deocamdată, de urmărirea penală

Data actualizării: Data publicării:
bejinariu crop

Eugen Bejinariu scapă din nou de urmărirea penală. La fel ca şi săptămâna trecută, Camera Deputaţilor nu a avut cvorumul necesar pentru a supune la vot cererea DNA. De fapt, în sală au fost doar 63 de parlamentari care au schimbat între ei urări. Deputatul PSD Eugen Bejinariu este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2, pentru fapte din perioada în care a fost secretar general al Guvernului Adrian Năstase.

Ultima şedinţă a deputaţilor din această legislatură s-a desfăşurat cu sala aproape goală, chiar dacă aleşii ar fi trebuit să vină pentru a da votul în cazul cererii DNA de aprobare a urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu.

Remus Cernea, deputat independent: „În parcare e plin de maşini şi am văzut mulţi colegi venind. Au venit să ridice, probabil, suma forfetară.”

Deputaţii prezenţi în sală au profitat, însă, de ocazie pentru a face diverse urări.

Iulian Iancu, deputat PSD: „Pentru că suntem în perioada sărbătorilor, le urez celor care poartă numele Micolae: La mulţi ani.”

Mate Andras Levente, deputat UDMR: „Vă urez mult succes celor care mai candidaţi. Celor care nu, activitate fructoasă, celor care părăsesc viaţa politică le urez multă sănătate şi noroc.”

Şedinţa de plen a durat 6 minute.

Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Ţinând cont că avem un cvorum de lucru de 63, vă mulţumesc mult pentru întreaga activitate. Declar şedinţa închisă.”

Şi săptămâna trecută deputaţii au lipsit în număr mare de la şedinţa de plen. Atunci, colegii din PSD i-au cerut lui Eugen Bejinariu să demisioneze. Deputatul a refuzat, motivând că este nevinovat.

Eugen Bejinariu candidează în judeţul Suceava, tot din partea PSD, pentru un post de deputat. Dacă va câştiga un nou mandat, social-democratul se va bucura în continuare de imunitate. Iar misiunea votării solicitării DNA va reveni viitorului Legislativ.


În sală s-au aflat doar 63 de deputați, iar pentru ca ședința să se poată desfăşura era nevoie de cel puţin 177.

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Procurorii susţin că Bejinariu a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri