Exclusiv. Replica lui Timmermans pentru Tăriceanu

Data publicării:
2017.04.20_GC_ Timmermans-4316-inquam-george calin

Structurile care se ocupă de lupta anticorupţie şi de apărarea statului de drept funcţionează bine în România, spune prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, oficialul european îi dă, astfel, o replică preşedintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu s-a plâns, în întâlnirea numărul doi în Comisia Europeană, că în România au apărut sistemele paralele de putere, care au ajuns să ia decizii politice în locul instituţiilor alese democratic. Interviul cu Frans Timmermans va fi difuzat integral astăzi, la Digi24, la emisiunea 24/7.

„Din câte putem noi să vedem, structurile create pentru lupta anticorupţie şi pentru apărarea statului de drept funcţionează bine în România. De vreme ce preşedintele Senatului a făcut această declaraţie, vom analiza din nou situaţia cu atenţie şi îi vom asculta comentariile. Dacă va avea nişte elemente mai concrete, le vom asculta şi analiza şi pe acestea. Dar noi facem o analiză imparţială a situaţiei şi trebuie să spun că, deocamdată, România a avut succese uriaşe în lupta împotriva corupţiei sistemice”, a spus  prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Declarația lui Frans Timmermans vine după ce președintele Senatului i-a spus că în România există un „sistem paralel de putere care ia deciziile politice”.

Fiţi fără grijă, nu am evitat acest subiect. I-am spus că în România, în contextul în care toată atenţia a fost îndreptată către combaterea corupţiei, s-a creat un sistem paralel de putere pe care azi îl vedem ieşind la suprafaţă. Un sistem pe care la un moment dat l-am numit ocult, dar azi nu mai e ocult, pentru că îl vedem clar din cine este compus şi care a ajuns să ia deciziile politice în România în locul instituţiilor democratice şi legitim alese de cetăţeni”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Frans Timmermans a venit, joi, într-o vizită oficială, în România. Oficialul european a avut programate întâlniri cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. La finalul zilei, prim-vicepreședintele Comisiei Europene a stat de vorbă cu cetățenii, la Muzeul Național de Artă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri