Foştii parlamentari încep să-şi încaseze pensiile speciale

Data publicării:
bani tanc bancnote lei-1

Peste 700 de foşti senatori şi deputaţi au dreptul la pensie specială. Asta înseamnă echivalentul a 200.000 de euro lunar. Foştii peremişti Lucian Bolcaş şi Gheorghe Funar se printre beneficiari. Dar tot consideră că parlamentarii sunt discriminaţi.

Lucian Bolcaş, fost parlamentar: „Am militat întotdeauna pentru această mult hulită indemnizaţie.”

Gheorghe Funar: „Se greşeşte în continuare pentru că nu se adoptă legi unitare ale pensiilor, fără niciun fel de discriminare. Dacă aţi pune pe ecrane pensiile speciale ale membrilor Curţii Constituţionale, or să se îngrozească telespectatorii.”

Salariul unui judecător al Curţii Constituţionale sare de 10.000 de lei, iar pensia specială de magistrat înseamnă 80% din venitul ultimei luni, cu toate sporurile. Cu toate acestea, şi foştii judecători ai Curţii care au trecut prin Parlament au depus cerere pentru ceea ce consideră dreptul lor.

Augustin Zegrean, fost preşedinte al CCR: „Să am şi pensie de la Curte dar, sigur, nu e nimeni aşa bogat în România, nimeni care trăieşte din leafă, ca să îşi poată permite să renunţe la nişte bani.”

Parlamentarii au încercat să instituie acelaşi tip de pensii speciale şi pentru aleşii locali, dar proiectul a fost respins de două ori de Curtea Constituţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri