GALERIE FOTO. Klaus Iohannis: Președintele Obama mi-a mulțumit pentru parteneriat

Data actualizării: Data publicării:
obama iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat că omologul său american, Barack Obama, i-a mulțumit, în timpul unei scurte întrevederi, pentru Parteneriatul strategic dintre SUA și România.

„Am schimbat câteva propoziții, dintre care una recunosc că mi-a plăcut foarte mult, președintele Obama mi-a mulțumit pentru România, pentru parteneriatul pe care îl avem, pe care îl găsește foarte bun, și recunosc că m-a bucurat această afirmație și mulțumire”, a dezvăluit șeful statului, la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington.

„Cu ocazia acestui summit m-am gândit că ar fi frumos să vă văd şi uite-aşa, ne întâlnim în această seară aici”, le-a spus președintele Iohannis românilor care au fost invitați la Ambasadă.

„Suntem onoraţi să găzduim această întâlnire la ambasadă cu membri ai comunităţii româneşti din Washington, o comunitate deosebit de vibrantă”, a declarat, la rândul său, George Maior, ambasadorul României în Statele Unite.

Șeful statului le-a spus românilor din Washington că în privința componentei politice și a celei militare colaborarea dintre SUA şi România este foarte bună și i-a rugat pe românii din SUA să joace rolul de ambasadori pentru România în privința colaborării economice cu America.

Întâlnirea cu românii de peste ocean a fost, de altfel, ultimul punct pe agenda lui Klaus Iohannis, care în perioada petrecută la Washington a vizitat Muzeul Holocaustului, a participat la summitul securității nucleare, dar și la o cină de lucru oferită de Barack Obama.  

Iată o galerie foto cu imagini din timpul vizitei în SUA:

iohannis cu obama - presidency
iohannis cu obama - presidency

FOTO: presidency.ro

Citiţi şi:

Barack Obama: Teroriştii au încercat să fure material nuclear. Angajamentele luate de România la summitul de la Washington

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri