Hrebenciuc: Din sufrageria lui Oprea nu puteai influenţa alegerile. Nu la ora aia

Data actualizării: Data publicării:
VIOREL HREBENCIUC agerpres 8053357

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, şef al campaniei PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, spune că a aflat din presă despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara alegerilor precizând că, în opinia sa, scrutinul nu putea fi fraudat „din sufragerie”, la telefon, şi mai ales nu la ora la care avea loc discuţia, după ce alegerile se încheiaseră.

Eu nu consider că o persoană este egală cu instituţia respectivă. Eu ştiu întâlnirea din sufrageria domnului Oprea, nu văd nimic ilegal în ea. Cel mult pot să am dubii asupra moralităţii ei”, a spus Hrebenciuc, în timpul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pe tema prezidenţialelor din 2009, referindu-se la întâlnirea din seara alegerilor care a avut loc acasă la Gabriel Oprea.

Social-democratul a afirmat că nu consideră că alegerile puteau fi atunci influenţate în acel mod. „Vorbind la telefon acolo, din sufragerie, nu avea cum să fi influenţat numărătoarea voturilor, numărătoarea paralelă, tot ce am vorbit noi aici. La ora respectivă chiar nu mai aveai ce să faci”, a spus Hrebenciuc.

Întrebat dacă ştia la vremea respectivă despre întâlnire, Hrebenciuc a spus că a aflat despre ea din presă.

Jurnalistul Dan Andronic a declarat luni, la finalul audierii din comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a vorbit despre întâlnirea de la Gabriel Oprea de acasă atunci când i s-a părut „relevant”, acesta ţinând să precizeze că nu i se pare că persoanele care au participat la acea cină au comis vreo ilegalitate.

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi-a început luni activitatea, primul audiat fiind jurnalistul Dan Andronic, de la ale cărui dezvăluiri a pornit controversa privind implicarea unor politicieni şi şefi ai unor instituţii publice în scrutinul de acum 8 ani.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri